Idén kevesebb magyar járt Horvátországban

Vágólapra másolva!
A 2006-os év első 11 hónap adatai szerint 9 százalékkal kevesebb magyar turista nyaralt az Adrián, mint a tavalyi év hasonló időszakában - mondta el Niko Bulic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója a távirati irodának. Összesen mintegy 400 ezer magyar érkezett az Adria partjára.
Vágólapra másolva!

Ezzel együtt Magyarország az összesítésben még mindig a hatodik helyen áll a küldő országok közül. Visszaesett a Horvátországot fölkereső cseh és olasz turisták száma is. Az első helyen továbbra is Németország áll, a tavalyi évhez hasonlóan idén is másfél millió turistával.

Az osztrákok viszont nyolc százalékkal többen, 765 ezren mentek nyaralni a tengerhez. Három százalékkal nőtt a szlovén vendégek száma is, majdnem egy millióan érkeztek.

A legnagyobb növekedést Japánból regisztrálták, 202 százalékkal több japán kereste föl Horvátországot, mint tavaly ebben az időszakban - összesen 67 ezer. Az Egyesült Államokból 147 ezer turista érkezett, ez 35 százalékos növekedés. Spanyolországban, Oroszországban és Svájcban is megnőtt az érdeklődés Horvátország iránt a tavalyihoz képest.

Nem kevésbé fontos, hogy nyolc százalékkal nőtt, és elérte az egy millió 300 ezret idén a belföldi turisták száma is az Adriai-tenger horvát szakaszán - tette hozzá Niko Bulic.