Utolsó pihenés az ünnepek előtt

Vágólapra másolva!
Alig három hét van már csak karácsonyig, de az utolsó nagy roham és az ajándékokért való tülekedés előtt még van egy kis időnk, hogy elutazzunk valahová néhány napra és felkészüljünk az ünnepek megpróbáltatásaira. Az adventi utazási ajánlatok közül válogattunk.
Vágólapra másolva!

Az adventi időszak hagyományosan legnépszerűbb úti célja Ausztria és azon belül is Bécs. A legnépszerűbb kirándulások általában egynaposak, de mehetünk 2-3 napra is és kombinálhatjuk a bécsi tartózkodást a császárváros környékének felfedezésével. Az egynapos buszos kirándulás már 8300 forintért megkapható és ezért az árért bécsi városnézést is kapunk, magyar nyelvű idegenvezetővel. A Schönbrunni kastély 22 legszebb termét látogathatjuk meg az Imperial túra keretében, majd pedig kedvünkre vásárolgathatunk a kastély mellett lévő adventi vásáron, amit idén 15. alkalommal rendeznek meg.

Ha hosszabb időt szánunk a karácsony előtti feltöltődésre, részt vehetünk egy hosszabb négynapos ausztriai körutazáson is autóbusszal. A 77 ezer forintba kerülő körutazáson Salzkammergut legszebb helyeit járhatjuk be. Sétálgathatunk a St. Gilgen-i adventi vásáron, pihenhetünk a Wolfgangsee partján és felkereshetjük Mozart szülőházát is Salzburgban. A részvételi díjért 3 csillagos szállodai elhelyezés jár félpanzióval, magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot, s az árban benne foglaltatik a belépő Mozart szülőházába.

Bár jelenleg az évszakhoz képest szokatlanul meleg az időjárás, egy-két héten belül akármi történhet, így akár egy síhétvégére is befizethetünk Ausztria egyik legpatinásabb síparadicsomába, a vallási kegyhelyként is ismert Mariazellbe. Ha pedig hó még nincs a pályákon, akkor is érdemes ellátogatni ebbe a hangulatos kisvárosba, hiszen látnivaló akad bőven. A 3 napos, 2 éjszakás kirándulás 29 900 forintba kerül személyenként, s ezért panzióban alhatunk kétágyas szobákban, az ellátás pedig félpanziós. A részvételi díjban két éjszakai szállás tartozik, de megtekinthetjük a kegytemplomot és a benne található, mozgó betlehemet is, ellátogathatunk a híres gyomorkeserű manufaktúrába, ahol meg is kóstolhatjuk az ízletes nedűt és részt vehetünk egy kiránduláson a hegyi felvonóval a Bürgeralpéra.

A legkellemesebb ünnepi felkészülés talán egy wellness-hétvége lehet valamelyik hazai szállodában. A wellness-hotelek többsége speciális ajánlattal készül az ünnepi és az azt megelőző időszakra. Zalakaros elsőszámú wellness- és gyógyszállodája, a négycsillagos Karos Spa például 22.300 forintért kínál egy kétéjszakás hétvégét személyenként, amelyhez félpanziós ellátás jár.

Az adventi időszakban a pihenés különböző programok teszik teljessé, amelyeken elsősorban a gyerekek részére kínálnak kézműves foglalkozásokat, de lesz mézeskalács készítés, valamint kerámia és gyertya kiállítás.

A szállodában az egész család részére találhatunk kikapcsolódási lehetőségeket. Mintegy 1000 négyzetméteren hét medence várja a felüdülni vágyókat, amelyek között van élmény- és pezsgőfürdő, úszómedence és külön gyermekmedence is. A fürdőzést többféle szauna igénybevételével egészíthetjük ki. A hotel elsősorban a hölgyvendégeknek kínálja a különböző gyógy- és masszázskezeléseit, vagy a csokoládés masszázs, amelynek kiváló hatása van a bőrre és még vírusölő hatása is van.

A szállodában a környéket bejáró kirándulásokra is be lehet fizetni. A közelben célszerű egy könnyű sétát tenni Keszthelyen, vagy kirándulni a Kis-Balaton környékén. Az enyhe időjárás akár egy kellemes biciklitúrát is engedélyez, ehhez bicikliket a szállodában tudunk bérelni. Ilyenkor télen is érdemes ellátogatni a környék kitűnő borospincéinek egyikébe, egy igazi balatoni borkóstolóra.

Ha pedig messzebbre vágyunk, a télből az igazán enyhe őszbe is utazhatunk, hogy a világ egyik legszebb városát, Rómát keressük fel az ünnepi készülődés idején. Az autóbuszos utazás során ellátogathatunk Firenzébe is, ahol rövid városnézés keretében ismerkedhetünk meg a legfontosabb látnivalókkal. Rómában felkereshetjük a Forum Romanumot, megcsodálhatjuk a hatalmas Colosseumot és sétálgathatunk a város egyik legszebb terén, a Piazza Navonán is. Egy római kirándulásból nem hiányozhat a Vatikán felkeresése sem, ahová, ha szerdán érkezünk tanúja lehetünk a pápa nyilvános szertartásának.

A római kirándulásért 49 900 forintot kell kifizetnünk egy személyre, amihez 3 csillagos szállás, reggelis ellátás és magyar nyelvű idegenvezetés tartozik.