Boratisztáni körutazás félpanzióval

Vágólapra másolva!
Néhány hetes késéssel ugyan, de úgy tűnik, Kazahsztánban végre vették a lapot és megpróbálják dollárosítható turisztikai bevétellé alakítani a fiktív riporter, Borat Sagdijev népszerűségét.
Vágólapra másolva!

A kezdeti felháborodás után a kazahsztáni hivatalnokok és a turizmusban tevékenykedő utazási irodák is jó lehetőséget látnak a Borat-film népszerűségében. Egy Almaty-ban működő utazásszervező cég például Kazahsztán vs. Boratisztán néven indít körutazást az országban, amellyel elsősorban amerikai turistákat szeretne megcélozni.

Az országba érkező vendégek természetesen nem erjesztett ló-vizeletet fogyasztó helyieket, antiszemita rituálékat, és kék kalapot viselő homoszexuálisokat fog látni - ahogy Borat a filmben lefesti az országot - hanem ősi kulturális örökséget, hatalmas homoksivatagokat, gleccserekkel díszített hegyvidékeket és érintetlen természetet - mondta a Courier Mail című ausztrál lapnak Marianna Tyolekenova, a körutazást szervező Sayat Tours ügyvezetője.

A körutazás meghirdetése óta eltelt egy hónapban több mint 100 amerikai állampolgár jelentkezett az irodánál, hogy szívesen részt venne az utazáson.