Százmilliós turisztikai kárt okoztak a zavargások

Vágólapra másolva!
A szeptember-októberi budapesti zavargások és az erről megjelenő tudósítások nagy mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy októberben 40 ezerrel csökkent a fővárosi szállodai vendégéjszakák száma, illetve ennek következtében 127 millió forinttal a bevétel - mondta Pál Béla az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának szocialista alelnöke azt követően, hogy a bizottság tájékoztatást hallgatott meg a témában.
Vágólapra másolva!

Az ülésen elhangzott az is, hogy a Magyar Turizmus Zrt. Téli invázió elnevezésű, Magyarország imázsának erősítését célzó kampánya több mint 100 millió forintos támogatást kap, 40 millió forintot a szakmától, a többit a minisztérium biztosítja a turisztikai célelőirányzat terhére - mondta Pál Béla.

A bizottság alelnöke az ülésen azzal a kéréssel fordult képviselőtársaihoz, hogy tegyenek meg mindent a politizálás parlamentbe történő visszaszorításáért, illetve azért, hogy senki ne keltse külföldön Magyarország rossz hírét. Személyes példamutatásra és párbeszédre van szükség annak érdekében, hogy a politikai megosztottság csökkenjen - hangsúlyozta Pál Béla, hozzátéve, hogy javaslatával a jelen lévő képviselők is egyetértettek.