Fapados hotel nyílik Budapesten

Vágólapra másolva!
London és Basel után Budapesten nyílik meg a harmadik easyHotel tavasszal, a franchise rendszerben működő szálloda szobáit kizárólag az interneten lehet majd lefoglalni.
Vágólapra másolva!

Stelios Haji-Ioannou, az easyJet, illetve az easyGroup 16 vállalatának alapítója budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn jelentette be a szállodalánchoz tartozó új hotel megnyitását.

Tokics Kornél, a szállodát üzemeltető Medscan Kft. egyik tulajdonosa elmondta: a 60 szobás szálloda a VI. kerületi Eötvös utcában nyílik meg. Az eredetileg művelődési házként funkcionáló épületet a kft. vásárolta meg, és mintegy 210 millió forintért újítja fel bankhitelből.

A szálloda telítettsége a legpesszimistább tervek szerint is elérheti a 60-65 százalékot már induláskor - véli a tulajdonos. A szobákat az interneten lehet lefoglalni és a diszkont légitársaságokhoz hasonlóan annál olcsóbb lesz egy szoba, minél hamarabb érkezik a foglalás. A szobaárak 29 eurótól indulnak, és a tervek szerint nem is emelkednek jóval magasabbra. A tulajdonosok szerint befektetésük 10 év alatt megtérül.

Stelios Haji-Ioannou a konkrét franchise szerződésről részleteket nem árult el, csak annyit közölt, hogy általában 25 ezer fontot kell letennie a rendszerhez csatlakozónak, és ezen túl éves díjként az árbevétel 5-7 százalékát kell megfizetnie.

A görög tulajdonos elmondta: a szobák alacsony árát az épület, a működtetés és a bérköltségek mérséklésével tudják biztosítani. Példaként említette, hogy a tartózkodás alatti takarításért, törülközők cseréjéért fizetni kell. Az átlagosan 10 négyzetméteres szobák berendezése egyszerű, wc és mosdó mindegyikben található.

Londonban hamarosan három, Baselben egy easyHotel működik. A budapesti mellett az easyHotel további 41 szálloda megnyitását tervezi a következő öt évben Indiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.