Extrákkal várja vendégeit a Hó-Show

Vágólapra másolva!
Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Hungexpón a téli sportok legfőbb hazai seregszemléje, a Hó-Show. A vásár idei díszvendége a lengyelországi Alsó-Szilézia. A vásárral egy időben a Spa és Wellness kiállítás is várja a látogatókat, amely mindazoknak szól, akik szeretnének egészségesen élni és pihenni.
Vágólapra másolva!

Valóságos síparadicsommá alakult át a Hungexpo A pavilonja a csütörtökön kezdődött Hó-Show kiállítás és vásár idejére. A szervezők műanyag sípályát építettek fel a vásár területén, de lehetőség van korcsolyázásra is és az idei sítúránkhoz még beszerzésre váró sporteszközöket is megvásárolhatjuk. Mindezek mellett természetesen a kiállító utazási irodák standjainál akár helyben le is foglalhatjuk és meg is vásárolhatjuk a sítúrát.

A rendezvényen tíz ország 400 kiállítója vesz részt, s a legnagyobb magyar utazási irodák mindegyike jelen van a Hó-Show-n. Többségük jelentős kedvezményekkel kínál programokat a téli sportok szerelmeseinek. A standokon teljes a választék a legdivatosabb síruhákból és sporteszközökből. A vadonatúj márkáktól a használt felszerelésekig bőséges a kínálat.

A Hó-Showra Európa síbirodalmaiból 30 százalékkal több külföldi résztvevő érkezik mint tavaly. A legnagyobb hazai utazási irodák mindegyike jelen van a Hó-Show-n, a síbörzén pedig több mint 30 cég árucikkeiből válogathatnak az érdeklődők.

A vendégeknek különleges programokkal is kedveskednek: például megtekinthetők Richard Schabli háromszoros világbajnok síakrobata mutatványai, de a legnagyobb szenzáció kétségtelenül az, hogy a Hó-Show kiállítások történetében először olimpiai bajnokot is köszönthet a nagyérdemű, Stephan Eberharter személyében, aki az egyik nagy biztosítótársaság vendégeként érkezik Magyarországra.

Az érdeklődő vendégek ki is próbálhatnak néhány sporteszközt, például a speciális, műanyag borítású korcsolyát, a hódeszkások pedig a slide pályán gyakorolhatnak. A szabadtéren kialakított terepen téli útviszonyok közötti vezetést gyakorolhatják a látogatók. Aki pedig veszélyesnek tartja a sízést, a vásártér területén lévő Játék-szigeten számítógépes játékokban jeleskedhetnek.

Érdekesség, hogy a Só-Shown egy külön információs centrum várja a hazai havas sportok iránt érdeklődőket, ahol a Magyar Sí Szövetség összefogásával a magyarországi sísport szakmai szervezetei népszerűsítik saját sportágukat. A standokon a szakemberek hasznos információkkal szolgálnak például a sílécek karbantartásáról, a viaszolásról, vagy akár a síelés hatékony elsajátításáról is.

Díszvendég: Alsó-Szilézia

Az idei vásár díszvendége Lengyelország Alsó-Szilézia tartománya, amelynek Budapestre érkező képviselői a változatos síterepek mellett a régió különleges adottságait, a Szudéták vadregényes hegyláncait, nemzeti parkjait és több százéves műemlékeit mutatják be.

A tartomány fővárosa a gyönyörű Wroclaw, amely egyetemi város és kulturális központ is egyben, de a régió területén lévő Karkonosze hegység is várja a magyar vendégeket, ahol kiváló téli sportlehetőségek várják a turistákat.

A terület híres gyógy- és wellness üdülőiről is. Az árak kedvezőek, igaz a régió kicsit távolabb esik, azonban Csehországon keresztül az autópályán ugyanannyi idő alatt érhető el, mint a Tátra. A legjelentősebb síterületek Szklarska Poreba, a Szudéták hegyvonulat központja. Itt található Európa egyik legjobb sífutó területe. A Sniezka lábánál fekvő síközpontnál több mint 20 felvonó áll a téli sportok kedvelőinek rendelkezésére. A kiállításon ingyenes Lengyelország Kártyát biztosítanak az idén Lengyelországba utazóknak.

Spa és Wellness

Az ötödik egészségturisztikai kiállítást és vásárt, a Spa és Wellness-t ugyancsak ebben az időpontban rendezik. Wellness és fitnesz központok, gyógyfürdők, termálszállók, wellness gépek, felszerelések, hidromasszázs kád parádé, bio-termékek, kozmetikumok és sok-sok szórakoztató program várja a látogatókat.

A kicsiknek külön játszóházat alakítottak ki, a nagyobbak mászófalon próbálhatják ki, mennyire ügyesek. Az idén először jelentős méretű standdal jönnek kiállítók Szlovákiából, Ausztriából, Romániából és Szlovéniából.

A Volánbusz Zrt. magyarországi járatain 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a vidékről érkezők.