A britek szerint a Ryanair a legrosszabb

Vágólapra másolva!
A TripAdvisor utazási információs portál legfrissebb felmérése szerint a brit utasok a Ryanair diszkont légitársaságot kedvelik legkevésbé a légi fuvarozók közül A cég kommunikációs igazgatója hülyeségnek tartja az ilyen elemzéseket.
Vágólapra másolva!

A londoni Stansted repülőtérről induló járatok 90 százalékát üzemeltető Ryanairt tartják a brit légiutasok a legkevésbé kedvelt légitársaságnak - derül ki a TripAdvisor éves felméréséből. A fapados iparág legnagyobb cégét, a piaci pozícióit tekintve második fuvarozó, az EasyJet követi.

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett brit utasok a barátságtalan személyzetet, a pontatlanságot, az ülőhelyek kényelmét, a biztonságot, a fedélzeti kiszolgálást és szórakoztatást és a kényelmi szolgáltatásokat (párna és takaró hiánya) kifogásolják a leginkább.

A körkérdésben részt vevők a British Airwaysről (BA) voltak a legjobb véleménnyel még akkor is, ha az állami légitársaság viteldíjai évről évre magasabbak. Érdekesség, hogy a válaszadók különösen fontosnak ítélik egy légitársaság kiválasztásakor, hogy a fedélzeten mekkora a hely az ülések között.

A Ryanair válasznyilatkozatában teljességgel hiteltelennek és irrelevánsnak minősítette a felmérést. Peter Sherrard, a Ryanair kommunikációs igazgatója elmondta: figyelemre méltó, hogy Európa két legnagyobb légitársasága, a Ryanair és az EasyJet lett a két legkevésbé kedvelt cég, miközben a Ryanair járatain idén több mint 42 millióan utaznak, az EasyJet gépeit pedig 36 millióan választják. Sherrard hozzátette, hogy a Ryanair 2006-ban több mint kétszer akkora európai forgalmat bonyolít le, mint a felmérésben elsőnek "kihozott" British Airways. Egy a valós állapotoknak megfelelően elkészített elemzésben a Ryanair minden bizonnyal megelőzne minden más légitársaságot - tette hozzá.

Ha a British Airways valóban olyan népszerű, akkor vajon miért van az, hogy a BA európai forgalma folyamatosan csökken, míg a Ryanairé gyorsan növekszik - tette fel a kérdést az igazgató. Ezek az idióta internetes felmérések pontosan olyan pontatlanok, mint amennyire kevéssé helytállóak - zárta le a reakciót Sherrard.

A felmérésben egyébként a Heatrhrow repülőteret választották a legkedveltebb légikikötőt a megkérdezettek.