A kínaiak már a Déli-sarkon vannak

Vágólapra másolva!
2007 februárjában megérkezik a Dél-sarkra az első 24 fős kínai turistacsoport, így a kínai kiutazó turizmus újabb célpontot hódít meg. Az utazás személyenként 10 ezer dollárba kerül.
Vágólapra másolva!

Jövő év január 1-jétől az Antarktisz is jváhagyott turista desztináció lesz a kínai utazók számára. Az első turistacsoport várhatóan február elején lép a jégmezőre és a 21 napos utazáson főként üzletemberek vesznek részt. A Déli-sarkra egész idáig csak a kutató k és tudósok juthattak el, ez az első alkalom, hogy turisták is ellátogathatnak ide.

Az utazást szervező kínau utazási iroda tájékoztatása szerint a csoport a fél világot átutazza és Argentína déli részén, a Tűzföldön található Ushuaia városából közelíti meg az Antarktiszt. Innen a Drake átjárón keresztül hajóval utazik tovább a csoport.

A szervező cég korábban két hasonló csoportot szeretett volna indítani, de azok elegendő jelentkező hiányában nem indultak el. A résztvevők előzőleg fizikai felmérésen mentek keresztül azzal, hogy vállalták: ha nem teljesítik a követelményeket, kizárhatják őket a csoportból.

Az utazás nem olcsó, személyenként 10 ezer dollárba került, és ehhez jött még a 250 ezer dollár értékű biztosítás díja is.