Makaó megelőzte Las Vegas-t

Vágólapra másolva!
A legfrissebb adatok szerint a Délkelet-ázsiai Makaó megelőzte az amerikai Las Vegas-t, mint a világ legnépszerűbb úti célja a szerencsejátékosok számára. A makaói szerencsejáték-ipar 2006-ban várhatóan 6,8 milliárd dolláros bevételre tesz majd szert, szemben az amerikai nagyváros 6,6 milliárdjával.
Vágólapra másolva!

A Globalysis tanácsadói iroda szerint Makaóban havonta 20 millió dollárral több folyik be a szerencsejáték iparból, mint a nevadai városban. Bár az év első nyolc hónapja után még Las Vegas büszkélkedhetett nagyobb jövedelemmel, 4,39 milliárd dolláros bevétellel a makaói kaszinók 4,25 milliárdjával szemben, az év végéig várhatóan a délkelet-kínai terület átveszi a vezetést az amerikai várostól.

Makaóban 2001 óta folyamatosan fejlődik a szerencsejáték ipar, mióta a kormány megszűntette az egykori portugál gyarmaton Stanley Ho üzletember 40 éves monopóliumát. Ezzel a lépéssel megnyílt az út külföldi befektetők előtt, akik már több, mint 25 milliárd dollárt invesztáltak a régióba. Tovább segítette az iparág népszerűsödését, hogy 1999-ben, a kínai újraegyesítés után enyhültek a turizmust korlátozó törvények.

Mára a régió fejlődéséért és turista-paradicsommá válásáért leginkább olyan amerikai kaszinóóriások felelősek, mint az MGM Mirage vagy a Galaxy Casino, amelyekhez hasonló cégek folyamatos építkezésekbe és fejlesztésekbe kezdtek a térségben.

Csak ebben az évben öt új kaszinó nyílt a városban, mellyel a makaói kaszinók száma eléri a huszonkettőt. Ennek eredménye, hogy az év végére a térség várhatóan megdönti előző évi 18 milliós látogatói rekordját és a szabadidőipar jelenlegi fejlődése mellet valószínűleg ez a növekedés a jövőben sem lassul.