Őszi hajótúrák a Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Nemcsak nyáron, hanem ilyenkor ősszel is kiválóan alkalmasak a magyar folyók vízi túrázásra, hajókirándulásokra, és a madár- és élővilág megtekintésére. A sok lehetőség ellenére egyelőre kevesen szánják rá magukat a kora őszi hajótúrákra.
Vágólapra másolva!

Pedig alig ismert nevű tájakat járhat be így a természetjáró. A Duna-Dráva Nemzeti Park területe például kiválóan alkalmas vízi túrázásra. A túra végállomása rendszerint Nagypartos község, a Béda-Karapancsa tájegység területén, ahol megismerkedhetnek az ártéri növényekkel és megtekinthetik a félszilaj tartású szürkemarha gulyát.

A Külső-Béda holtágában tett kenutúra után pedig a sátorhelyi Történelmi Emlékhely és az 1526-os mohácsi csata emlékparkja ajánlható megtekintésre. A Kelet-Dráva körzetében a kirándulók a mattyi Madáremlékparkban a kipusztult fajokkal, valamint az ormánsági népi építészet remekeivel ismerkednek.

A Közép-Dráva régiója is izgalmas élményeket kínál a természet iránt érdeklődőknek: a Darányi Borókásban tett túrát kirándulás szokta követni a Csomoros-szigeti tanösvényhez, a csokonyavisontai fás legelőhöz, a babócsai Basa-kertbe vagy a heresznyei magasparthoz.