Vágólapra másolva!
Magyarországon tartja 37. konferenciáját az Európai Gyalogos Turista Szövetség, a természetjárók nemzetközi érdekképviseleti szerve - közölte a Magyar Turizmus Zrt. A rendezvény, amelyen az európai szövetségek 120 képviselője vesz részt, a Magyar Természetbarát Szövetség szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével valósul meg, szeptember 28. és október 1. között.
Vágólapra másolva!

A nemzeti turisztikai marketing szervezet fontosnak tarja az öko- és az aktív turizmus népszerűsítését, ezért a tematikus évek sorában 2007-ben a nemzeti parkok, a természetjárás és a lovasturizmus áll majd a középpontban.

A szakmai programok mellett a vendégek megismerkednek Budapest föld alatti érdekességeivel (a Szemlőhegyi-barlanggal, a Budai Vár-barlanggal és a budafoki borpincékkel) és kirándulást tesznek a budai hegyekbe is.

A szövetség a megalkotója és fenntartója az Európát átszelő tizenegy úgynevezett "E" útnak, az Európát átszelő hosszú távú turistaútvonal hálózatnak. Az E-utakból három - az E-3, az E-4 és az E-7 Magyarországon vezet keresztül. A szervezet az Európa Parlament tanácsadó testülete, és több mint 20 ország 50 szervezetében 5 millió turistát fog össze.