Átadták a Pro Turismo-díjakat

Vágólapra másolva!
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter a szerdán ünnepelt Turisztikai Világnap alkalmából Pro Turismo-díjakat adományozott Budapesten, a szombaton ünneplendő Önkormányzatok Napja elé időzítve pedig átadta a legjobb uniós kistérség címre pályázó társulások díjait.
Vágólapra másolva!

A miniszter elmondta: mind a turizmus, mind az önkormányzatiság kiemelkedő szerepet játszik Magyarországon. A kettő között szoros kapcsolat van - tette hozzá. Hangsúlyozta: a Pro Turismo-díjban részesülők felismerték, hogy a turizmus nemcsak Magyarország gazdasága szempontjából fontos és meghatározó, hanem ennél sokkal többet is jelent. Mint mondta, a díjazottak tudják, hogy "a turizmus küldetés".

Az önkormányzatiságról szólva kifejtette: a szombati napra eső Önkormányzatok Napja méltó megünneplése az lesz, ha vasárnap minél többen elmennek szavazni, békés, nyugodt körülmények között fejezve ki azt, hogy fontosnak tartják az önkormányzatiságot.
Mint fogalmazott, a legjobb uniós kistérségi pályázat díjazottjai "megértették az idő szavát". Felismerték azt, hogy egy település önállóan nem tud kiemelkedő eredményeket elérni célkitűzései megvalósításában. Ráébredtek arra, hogy kistérségekben gondolkodva fogjanak össze, és közösen tervezzenek.

A miniszter nyitóbeszédét követően a Turisztikai Világnap alkalmából átadta az 1989-ben létrehozott Pro Turismo-díjakat. Az elismerésben részesülők a turisztikai tevékenység irányításában, tervezésében, szervezésében, a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végeztek kiemelkedő munkát.

A szakmai szervezetek javaslatai alapján kitüntetést kapott Baldauf Csaba, a Hévízi Kolping Hotel Spa & Family Resort ügyvezető igazgatója, Patrick Bourguignon, az Accor Pannonia Hotels Zrt. vezérigazgatója, Erdei János, a Magyar Turizmus Zrt. Ausztria-Németország-Svájc Régióért felelős régióigazgatója, Horváth Vilmos, a Magyar kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiumának elnöke, Kovács János, a Magyar Turisztikai Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője, Kunz Péter, a Magyar Szállodaszövetség volt tagja, a Novotel Szeged nyugalmazott igazgatója, Mester László, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének elnöke, Meződi Alice, a Remíz Étterem és a Kisbuda Gyöngye Étterem tulajdonos-ügyvezető igazgatója, Niszkácsné Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója, Probáld Ákos, a Központi Statisztikai Hivatal Szolgáltatás-statisztikai Főosztályának vezetője, Rusznák Imre, a Turisztikai Régiók Egyeztető Testülete és a Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, valamint Takács László, a Külügyminisztérium Konzuli Főosztályának vezetője.

Lamperth Mónika a "legjobb uniós kistérséget" kereső pályázatra benyújtott pályaművek alapján miniszteri elismerő oklevelet adományozott a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulásnak, a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulásnak, valamint a Békési Kistérségi Társulásnak.

Különdíjban részesítette Püspökladány önkormányzatát, illetve a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulást.