Nem mondják le a magyar utakat az orosz turisták

Vágólapra másolva!
Az orosz turisták nem mondják le a magyarországi utakat a budapesti zavargások miatt - közölte egy idegenforgalmi grémium csütörtökön. A magyarországi és budapesti utakra változatlanul foglalják a helyeket - mondta az Oroszországi Idegenforgalmi Vállalkozók Szövetségének szóvivőnője az Interfaxnak.
Vágólapra másolva!

A városnézési programok sem változtak, de az idegenvezetők eltanácsolják a turistákat attól, hogy közel menjenek a budapesti Parlament épületéhez - jelezte Irina Tyurina, rámutatva, hogy a zavargások éjszaka zajlanak, míg nappal a magyar főváros megszokott életét éli.

"A külföldi turisták különben mindig is félősebbek és óvatosabbak voltak, mint az oroszok" - jegyezte meg Tyurina.

Egy moszkvai városatya ezzel egy időben felhívta az oroszokat: ügyeljenek arra, milyen politikai helyzet uralkodik azokban az országokban, ahova üdülni indulnak.

"Vajon érdemes-e kísérteni a sorsot?" - tette fel a költői kérdést Grigorij Antyufejev idegenforgalmi bizottsági elnök, kritizálva az orosz turisták vakmerőségét, akiknek szeme se rebben a törökországi vagy spanyolországi robbanások hírére.

Antyufejev, aki szólt a thaiföldi katonai hatalomátvételről is, Magyarországot nem említette. Célja egyébként is az volt, hogy a hazai pihenőhelyekre invitálja honfitársait. Így a pénznek Oroszországban maradna ahelyett, hogy a külföldi üdülőhelyekre vándoroljon - érvelt.