Magyar siker a környezetszépítő versenyen

Vágólapra másolva!
Komoly elismerésben részesültek a magyar települések a 2006. évi nemzetközi "Virágos Európáért" környezetszépítő versenyen: város kategóriában Nagyatád arany, falu kategóriában Orfű bronzérmet kapott - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Pénteken este a németországi Bad Sackingen városa adott otthont a díjkiosztó ünnepségnek.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi zsűri elnöke "Európa legtisztább városának" nevezte Nagyatádot, s a zsűritagok egyetértettek abban, hogy a város rendezettsége, tisztasága kiemelkedő. Orfű a táj és a település összhangjával vívta ki a zsűri elismerését.

A 2006. évi versenyben 12 ország települései versenyeztek: Ausztria, Belgium, Csehország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Magyarország, Olaszország, Németország és Szlovénia.

Magyarország a közép-kelet-európai térségből 1990-ben elsőként kapcsolódott be az európai versenybe, és egyik alapító tagja volt a versenyt szervező brüsszeli székhelyű Virágosítási és Tájépítészeti Európai Társaságnak. A másfél évtizedes európai szereplés méltó elismerése, hogy 2006-2008 között Magyarország tölti be a szervezet alelnöki tisztét.

A magyar települések 1994 óta már a hazai versenyben is megmérettethetik magukat évről évre. A "Virágos Magyarországért" verseny díjátadó ünnepségének szeptember 22-én Eger ad otthont. A győztes falu, illetve város az elismerés mellett elnyeri a jogot, hogy képviselje Magyarországot a 2007. évi európai versenyben.