Megnyílt az ország első reptéri szállodája

Vágólapra másolva!
Elkészült az ország első olyan szállodája, amely kifejezetten a repülőtéri forgalom utasainak igényeihez igazodik - közölte Fancsali Gábor az intézmény marketingigazgatója a szálloda megnyitása alkalmából.
Vágólapra másolva!

Az 550 millió forintból Vecsésen megvalósult Stáció Airport Alliance Hotelben 31 szoba van. A fűtést és a hűtést geotermikus energia biztosítja, ami jelentősen csökkenti az energiaköltségeket, különösen a légkondicionálásban.

Fancsali Gábor elmondta, hogy már tervezik a Stáció Airport Alliance Hotel bővítését újabb 40 szobával. Ez a beruházás a meglévő földterület, étterem és hűtés-fűtési rendszerek miatt már kisebb ráfordítást igényel.

Ferihegy forgalma évről évre növekszik. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. korábbi tájékoztatása szerint az idén július végéig eltelt egy évben az utasok száma elérte a 8,196 milliót, 10,3 százalékkal többet, mint az előző 12 hónapban. A Stáció Airport Alliance Hotel elsősorban az egy-éjszakás vendégek igényeire épül, de egyben nappali szállodaként is üzemel azok számára, akik a hosszabb átszállási időt nem kívánják a repülőtéren tölteni, de a városba sem érdemes beutazniuk.

A Stáció Airport Alliance Hotel a vidékről jövő légi utasoknak "parkolj és repülj" szolgáltatást nyújt, és minden szállóvendégnek ingyenesen biztosítja a szálloda és a repülőtér közötti transzfert.

A tesztidőszak tapasztalatai alapján az üzemeltető 50-60 százalékos átlagos foglaltságra számít, és - csak a szállodaüzemeltetést tekintve - már az idén szerény nyereséget vár.