Rekordforgalom az üdülési csekkekből

Vágólapra másolva!
A felhasználhatósági kör bővülése is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az idén várhatóan 18 milliárd forint értékű lesz az üdülési csekkek forgalma - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kereskedelmi igazgatója Nagykanizsán keddi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Romanoczki Attila elmondta: a gazdálkodó szervezetek több mint 600 ezer dolgozó számára vásárolnak az idén üdülési csekket, és az alapítványnak a szociálisan rászorulók számára kiírt pályázatán rekordszámban, 280 ezren jutottak a csekkhez csaknem 7 milliárd forint értékben.

A kereskedelmi igazgató elmondta, hogy Zala megye az országos élvonalba tartozik azáltal, hogy nyaraló, gyógyüdülő és szolgáltató helyein 1,5 milliárd forint értékű csekket váltottak be az első félévben. A zalai munkaadók 240 millióért vásároltak csekket, ez csaknem 100 millióval több a tavalyi éves igénynél. Emellett duplájára - 1644-re - nőtt a szociális támogatással üdülő zalaiak száma az első félévben, s év végére meghaladja a 2.800-at.

Az MNÜA kereskedelmi vezetője elmondta, hogy a megváltozott adózási szabályok nem érintik az üdülési csekk igénybevételét és szeretnék tovább növelni az elfogadóhelyek közel 5 ezres számát. Szerény regisztrációs díj ellenében minden bejegyzett idegenforgalmi vállalkozással szerződést kötnek - jegyezte meg az igazgató.

Az üdülési alapítvány a közeli jövőben a Tourinform irodák segítésével tervezi bővíteni csekkigénylési és tájékoztató hálózatát. Pályázataikat továbbra is januárban írják ki és áprilisban zárják. Az üdülési csekk intézményét - 7 év tapasztalatait összegezve - jövőre törvénybe foglalják - közölte Romanoczki Attila.