200 métert zuhant, de túlélte

Vágólapra másolva!
200 méteres szakadékba esett egy brit turista kedden a Machu Picchuhoz vezető hegyi úton, a hölgy azonban túlélte a zuhanást, és a mentőalakulatoknak sikerült őt élve kimenteniük.
Vágólapra másolva!

Barbara Catchpove a barátaival együtt már második napja gyalogolt azon az úton, amely az inkák egykori fellegvárához, a csodálatos Machu Pichuhoz vezet, amikor egy régészeti táborhely mellett belezuhant egy kétszáz méteres szakadékba.

A mentésben több mint negyvenen vettek részt (köztük a perui természetvédelmi és kulturális intézet munkatársai), akik százméteres létrákkal és bozótkésekkel felszerelkezve igyekeztek megközelíteni a szerencsétlenül járt nőt.

A hölgy - akit végül sikeresen felhúztak - Machu Pichuban elsősegélyben részesült, majd a 130 kilométerre északra fekvő Cuzcóba szállították, ahol jelenleg is kezelik.

A rendőrség szerint a szigorú biztonsági intézkedéseknek és a szakképzett kísérőknek köszönhetően alig fordul elő baleset a Machu Pichuba vezető, Inka Útnak (Camino Inca) nevezett szakaszon.

A hivatalos adatok szerint tavaly 53 ezer turista járta végig az Inka Utat, ahol több mint 40 régészeti ásatás található. A háromnapos gyalogutat azok választják, akik nem a Cuzcóból induló vonattal szeretnének eljutni az 1981 óta a világörökség részének számító Machu Pichuba, Peru első számú idegenforgalmi célpontjába.