Wizz Air: túl a négymilliomodik utason

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság utasforgalma - a 2004 májusi indulást követően - július végén elérte a négy millió főt - mondta Kázmér Natasa a légitársaság szóvivője.
Vágólapra másolva!

A négymilliomodik Wizz Air utas, egy magyar állampolgár, egy évig ingyen utazhat a légitársaság teljes útvonalának hálózatán, 70 útvonalon 40 célállomásra. Kázmér Natasa elmondta azt is, hogy még az év vége előtt számítanak az ötmilliomodik utasra.

A Wizz Airnek Magyarország mellett Lengyelországban és Bulgáriában vannak bázisrepülőterei, és ebben a három országban a vezető diszkont légitársaság a Wizz Air. A Horvátországból, Szlovéniából és Romániából nemrégiben indított járatokkal a Wizz Air ezekben az országokban is a vezető pozíció elérését tűzte ki célul.

A Wizz Air 2004-ben mindössze egy Airbus 320-as repülőgéppel kezdte a működését, de a tervek szerint 2012-ig a régió legnagyobb flottájával, 53 repülőgéppel rendelkezik majd. A diszkont légitársaság a legújabb rendelését 20 darab Airbus A320-as repülőgépre a London melletti Farnborough-i légivásáron tette meg egy héttel ezelőtt.