Ivóvízhiány a horvát szigeteken

Vágólapra másolva!
Vízhiány alakult ki több dalmáciai szigeten a három hete tartó hőség miatt, de Pag szigetén már rendeződött az ivóvíz-helyzet - tudta meg a távirati iroda Pag város idegenforgalmi közösségének igazgatójától.
Vágólapra másolva!

Slavko Pernar közleményéből kiderül, hogy egyetlen napon, kedden volt gond az ivóvízzel a sziget északi körzetében, Kolan-Mandre-Novalja térségében, de a horvát haditengerészet tartályhajóval ellátta vízzel a főként apartmanokból álló telepeket.

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselője horvát újsághírekre reagálva a távirati irodának elmondta, hogy nincs rendkívüli helyzet a víz miatt, de takarékoskodni kell, például tilos autót mosni, és nem lehet kertet locsolni 11 és 17 óra között a szigeteken, valamint Trogir körzetében, és a Split melletti Kastély-öblök településein. A horvát egészségügyi szolgálat emberei sűrítették az ellenőrzést az éttermekben, mert a nagy melegben fokozott a szalmonellafertőzés veszélye - mondta.

Az idegenforgalmi képviselő a hőség érzékeltetésére megemlítette, Imotskiban, a Dalmácia fölötti fennsíkon kiszáradt egy tó, amire emberemlékezet óta nem volt példa.