Tele lesz rendőrrel a főváros nyáron

Vágólapra másolva!
Fokozottabb közterületi jelenlétet biztosít a rendőrség az idegenforgalmi szezon idejére Budapesten a turisták által látogatott helyeken, a programot az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium finanszírozza - közölte Lamperth Mónika szakminiszter csütörtökön a megállapodás aláírásakor.
Vágólapra másolva!

Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa, a szülők ide nyugodtan elengedhetik a gyerekeiket - hangoztatta a tárca vezetője, aki négy évvel korábban, akkor még a rendőrséget is felügyelő belügyminiszterként elindította a nyári idegenforgalmi programot.

Olyan "környezetet és ösztönzőrendszert" kíván teremteni a minisztérium, amely segítheti a magyar főváros idegenforgalmát azzal, hogy a közbiztonságot megerősíti a többi közt a Hősök terén, a Citadellánál, vagy a Belváros kedvelt turisztikai célpontjainál.

Somogyi Zoltán turisztikai szakállamtitkár a távirati iroda kérdésére azt közölte: a többi közt a trükkös lopásokat, zseblopásokat, vagy az "itt a piros - hol a piroshoz" hasonló szerencsejátékokat akarják visszaszorítani. A július közepétől szeptember végéig tartó programhoz szakmai segítséget, továbbá ötmillió forint támogatást biztosítunk - tette hozzá.

Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány az aláírás után elmondta, hogy mióta négy régióra osztották a főváros bűnügyi szempontból kritikus területeit, csökkent a bűncselekmények száma.