Felvirágzik a német turizmus a vb miatt

Vágólapra másolva!
A Német Nemzeti Turisztikai Tanács felmérése szerint az idei futball világbajnokságra érkező külföldi vendégek nagy része valósággal rajong az országért és 90 százalékuk jövőbeni utazásaik lehetséges célpontjaként jelölte meg az országot.
Vágólapra másolva!

A focivébére érkező külföldi vendégek közül 1281 ember megkérdezésével készült a felmérés a meccseknek otthont adó Berlinben, Dortmundban, Hamburgban, Kölneben és Münchenben. A kérdezők arra voltak kíváncsiak, hogy milyen élményekkel gazdagodtak németországi tartózkodásuk alatt és milyen benyomásuk volta mérkőzéseket rendező városokról.

Az felmérés eredményei szerint a világbajnokság egy teljesen új fogyasztói csoportot generált, ugyanis a megkérdezettek 75 százaléka kizárólag a meccsek miatt utazott Németországba, és közel 50 százalékuk pedig először járt német földön.

A válaszadók 16 százaléka a meccsek megtekintését összekötötte németországi nyaralásával, egytizedük pedig barátokat és ismerősöket látogatott meg. A turisztikai hivatal véleménye szerint a felmérés legnagyobb eredménye, hogy a megkérdezettek 90 százaléka úgy tekint Németországra, mint egy esetleges jövőbeni utazásuk célpontjára.

A válaszadók szinte mindegyike úgy nyilatkozott, hogy a várakozásaihoz képest sokkal pozitívabb élmények érték németországi tartózkodása idején, 91 százalékuk pedig kiemelte a szívélyes fogadtatást és a vendéglátást is.

A külföldi vendégek kétharmada a meccsek megtekintése mellett más látnivalókat is felkeresett az országban, vagy bevásárló túrákat tett a házigazda városok egyikében. Az adatok szerint 3,2 millió ember érkezett/érkezik a meccseknek otthont adó stadionokba, hogy élőben élvezze a mérkőzéseket, további 11 millió pedig csak azért, hogy a csapatok közelében legyen, és a számos hatalma kivetítő egyikén kövesse kedvencei játékát, vagy részt vegyen valamelyik szurkolói fesztiválon.

A megkérdezettek közel fele egy hétnél hosszabb időt tölt Németországban, 30 százalékuk - főként a tengerentúlról érkezők - pedig 2 hetet, vagy ennél is több időt töltenek itt.