Jönnek a szlovákok

Vágólapra másolva!
Tihany, Hévíz és a magyar borok voltak a főszereplői annak a turisztikai reklámfilmnek amelyet 112 alkalommal vetítettek az egyik szlovák tévécsatornán. Az akció része annak a kampánynak, amelyet a magyar Turizmus Zrt. folytat Szlovákiában a magyar utazási célpontok népszerűsítésére.
Vágólapra másolva!

A szlovák felső tízezernek szóló, havonta megjelenő Dimenzie magazinban 15 oldalas Magyarország melléklet jelent meg a napokban. A lap főszerkesztője három alkalommal látogatott Magyarországra, ahol várakkal, kastélyokkal, a wellness kínálattal, a magyar borokkal és a gasztronómiával foglalkozott, Fertődtől Kehidakustányig, Bükfürdőtől Herendig.

Az idei év első négy hónapjában a szlovák beutazó turizmus igen kedvezően alakult. A látogatók száma 31,5 százalékkal, a vendégéjszakák száma 15,6 százalékkal nőtt 2005 hasonló időszakához képest.

Bizonyára még többen is érkeznek az elkövetkező hónapokban, hiszen a szlovák TVA kereskedelmi televízióban, júniusban 112 alkalommal vetítettek le egy 15 perces imázs-filmet, amelyet a műsor stábja forgatott májusban a Balatonnál.