Osztrák gyógyfürdők csábítják a magyarokat

Vágólapra másolva!
Míg régebben szinte kizárólag az osztrák turisták vendégeskedtek a magyar gyógy- és wellness szállodákban, addig ma már a magyarok is gyakran pihennek a szomszédban, főleg Stájerországban.
Vágólapra másolva!

Töltődjön fel új életerővel", "Érezze jól magát Loipersdorfban", Érezd jól magad csomag" "Hűsítő harmónia", Romantikus napok pároknak" és hasonló csábító mondatok hívogatják a azokat a turistákat, akik nyáron nem a tengerpartra vágynak.

A stájerországi idegenforgalmi központok közül főleg a termálvidék, Bad Waltersdorf, Bad Loipersdorf és Bad Blumau várja a magyarokat, rafinált kezelésekkel. Shiatsu, akupunktúra, ayurvéda és aloe vera masszázs, zenés hangterápia, szauna falu, jégfülke, "vulkania-törköly" pakolás szerepel a turisták számára kínált szolgáltatásokban.

Ami a gasztronómiát illeti, a léböjt, az almás kényeztető kosarak, vitál-ebédek, salátabüfék és sütemény- és grillpartik számítanak slágernek.

Sok helyütt a gyógyüdüléseket egyéb kirándulásokkal kombinálják. A legnagyobb sikere a falusi turizmussal való házasításnak van, mint például fűszer- és gyógynövénykertek, méhészetek, birkatenyészetek megismerése, borpincék látogatása.