Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Zalakarostól a Loch Nessig - pünkösdi utazások

Vágólapra másolva!
Előttünk áll a várva várt pünkösdi hosszú hétvége, amikor végre kicsit kipihenhetjük a tavaszi munka fáradalmait. Még most sem késtünk el, ha úgy döntünk, hogy erre a pár napra inkább itt hagyjuk a várost és elutazunk valahová.
Vágólapra másolva!

Tavasz végén, nyár elején Pünkösd időszaka az első olyan lehetőség, amikor a munkában megfáradt dolgozó kicsit hosszabb időre is kiszakadhat a mókuskerékből. A hazai és külföldi utazási irodák és szállodák külön ajánlatokkal készülnek erre a pár napra, így akár szervezett körülmények között, akár önállóan indulunk útnak, egészen biztosan találunk vágyainknak és pénztárcánknak megfelelő utazást. Még akkor is érdemes egy előre nem tervezett vidéki, vagy külföldi programot beiktatnunk, ha az időjárás előrejelzések szerint az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, szelesebb idő vár ránk a hétvégén.

Ilyen körülmények között ideális például egy néhány napos kényeztető kúra valamelyik neves hazai termálfürdőben. Például Zalakaroson, ahol egy 3 csillagos szállodában már kevesebb, mint 30 ezer forintért is eltölthetünk félpanziós ellátással. A dunántúli település az 1962-ben elkezdett talajfúrások során felszínre törő 96 Celsius fokos termál- és gyógyvíz által vált híressé, mely víz a legmagasabb hőmérsékletű Magyarországon. Ez a gyógyvíz alkalmas reuma, bőrbetegségek, fogínybetegségek, krónikus nőgyógyászati panaszok és mozgásszervi megbetegedések gyógyítására, valamint baleseti sérülések utókezelésére.

A fürdőzésen és felüdülésen kívül ráadásul számos kulturális látnivalót is érdemes felkeresni a közelben. Rövid autózás után elérhető például Keszthely, ahol a Festetics-kastély, illetve a Balaton múzeum várja a látogatókat, aki pedig a természetjárást kedveli, látogasson el a közeli Kis-Balatonhoz, ahol szakavatott vezetők kíséretében járhatjuk be a nemzeti park területét.

Negyvenezer forint körüli összegét már nemcsak Magyarországon, de például Ausztriában is találunk 4 napos, 3 éjszakás programot pünkösd hétvégére. Nyugati szomszédunk legdélebbi tartományában, Karintiában egy családi hotelben a Klopeiner-tó partján 39 900 forintért tölthetünk el 4 napot félpanziós ellátással, a gyermekeknek pedig egészen 15 éves korig nyújtanak különböző mértékű kedvezményeket.

A szálloda a Klopeiner-tótól 300 méterre helyezkedik el ( a tó nyáron a 28 fokos hőmérsékletet is elérheti, és olyan tiszta, mint az ivóvíz). A hotel körül saját, forgalommentes terület van. A szállodához saját strand és parkoló is tartozik, Seelach városközpontja csak néhány percnyi séta távolságra található.

Rendszerint a pünkösdi hétvége az év első olyan időszaka, amikor a magyarok jó része Horvátország felé veszi az irányt. Idén az időjárás nem feltétlenül fogadja kegyeibe a tengerre és napra vágyó turistákat, ennek ellenére bátran útnak indulhatunk, hogy felfedezzünk olyan látnivalókat az Adria partvidékén, amelyekre a rekkenő nyári hőségben nem vállalkozunk. Nyugodt szívvel ajánlható például egy rövid, 5 napos autóbuszos körutazás, amelynek keretében bejárhatjuk az isztriai-félsziget legszebb helyeit, Pulától, Porecsen át Rovinjig. Ezt követően ellátogathatunk Horvátország leghíresebb nem tengerparti természeti látnivalójához, a Plitvicei-tavakhoz, ahol a vízesések megtekintése mellett, akár vitorlázhatunk is. A program utolsó részében Krk szigetén pihenhetünk egy keveset, vagy felfedezhetjük a sziget középkori városkáinak egyikét. A körutazás kevesebb, mint hatvanezer forintból megúszható és ehhez szállodai elhelyezést és félpanziós ellátást is kapunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről