Tengerbe esett egy utas a luxushajóról

Vágólapra másolva!
Vélhetően tengerbe esett egy utas a Carnival Cruise társaság Brit Virgin-szigetekről New Yorkba tartó luxus óceánjárójáról. Az amerikai parti őrség megkezdte a kutatást a szerencsétlenül járt utas után, egyelőre redménytelenül.
Vágólapra másolva!

A társaság Carnival Legend nevű hatalmas turistahajója Tortolából tartott az amerikai metropolisz felé, amikor szombaton kora hajnalban az egyik utas jelezte a kapitánynak, hogy egy embert látott a tengerbe esni a hajó fedélzetéről.

A hajó kapitánya azonnal értesítette az amerikai parti őrséget és szinte azonnal elkezdődött a balesetet szenvedett utas keresése. A parti őrség szóvivője nem közölte, hogy milyen nemzetiségű vizeken járt a hajó a baleset idején, mint ahogy az utas személyazonosságát sem jelentették be. A kutatás idejére a hajót feltartóztatták, majd 12 órányi eredménytelen keresés után továbbengedték az óceánjárót New York felé.

A Carnival egyik zászlóshajójaként számon tartott Legend kifejezetten népszerű a karib-tengeri kikapcsolódást kereső turisták körében. A 12 fedélzettel rendelkező hajón 1062 tengerre néző kabin áll az utasok rendelkezésére, és egyszerre 2400 utas, illetve 900 fős személyzet szállítására képes.