Budapest megelőzte Londont és Prágát

Vágólapra másolva!
Az ICCA (International Congress & Convention Association - Nemzetközi Kongresszusi és Konferencia Szövetség) statisztikai adatai alapján Budapest egy helyet javítva az előkelő 8. helyezést érte el a városok világranglistáján.
Vágólapra másolva!

A szervezet minden évben összeállítja toplistáját, amely a nemzetközi szövetségek által évente más-más országban rendezett konferenciák szerint rangsorolja a világ országait és városait. Budapest olyan városokat előzött meg, mint London, Prága vagy Brüsszel, az országok listájában pedig Magyarország - három helyet javítva - a 20. helyezést érte el, maga mögé szorítva ezzel többek között Belgiumot és Csehországot is.

A Magyar Turizmus Zrt. 2001 óta gyűjti és dolgozza fel a magyarországi konferenciákra vonatkozó információkat. A 2005-ös év pozitív tendenciái 2006 első negyedévében is folytatódtak: 2005-ben 4,3 százalékkal, 2006 első három hónapjában pedig 24 százalékkal nőtt a Magyarországon rendezett nemzetközi konferenciák száma - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. közleményéből.