Termálfürdő épül a Velencei-tónál

Vágólapra másolva!
Mintegy kétmilliárd forintos beruházással gyógy-és termálfürdő, szálloda és két apartmanház épül Velencén; a fürdő és a szálloda kivitelezési munkái augusztus végén, az apartmanoké jövő tavasszal kezdődnek meg, a komplexum jövő őszre lesz kész.
Vágólapra másolva!

A velencei partszakaszon, az önkormányzat tulajdonában levő, jelenlegi Móló strand területén kap helyet az élményelemekkel kibővített termál-és gyógyfürdő, valamint a termálhotel és az apartmanok - mondta el Rábaközi Réka, a létesítményt megvalósító cég ügyvezetője.

A 63 szobás szállodához fittnesz-központ, aerobic terem, szaunák, szépségfarm, valamint gyógyászati részleg tartozik majd. A gyógyvizet bevezetik a hotel fürdőszobáiba is.

A fürdőben kül- és beltéri medencék kapnak majd helyet. Kialakítanak egy 25 méteres úszómedencét is, amely nemcsak a fürdővendégeket, hanem telente lefedve, a tókörnyéki iskolások úszásoktatását is szolgálja majd. Az élményfürdőben lesz pezsgőfürdő, jacuzzi, finn, illetve infra szaunák, tepidárium is.

Az apartmanházakban 180-190 lakrészt alakítanak ki. A teljes beruházás megvalósítására már jogerős építési engedélyük van - közölte Rábaközi Réka.

A szálloda és fürdőépítést követően néhány éven belül átalakul Velence városközpontja. A tervek szerint a beruházás II. ütemében fedett sétálóutcát alakítanak ki, bevásárlóközponttal, üzletekkel - mondta el a távirati irodának Velence polgármestere.

A Velencén feltörő gyógyvíz összetételénél fogva több egészségügyi probléma kezelésére lesz alkalmas. A vizsgálatok szerint gyulladáscsökkentő hatású, fokozza a szervezet ellenálló képességét, gyógyfürdő formájában degeneratív gerinc-és izületi betegségek, baleseti, ortopédiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációjára, keringési zavarok, asztmás, idült hörghurutos panaszok kezelésére alkalmas. Ivókúraként pedig gyomorhurut, gyomorsav túltengés kezelésére, továbbá a vesemedence gyulladásos betegségeinek gyógyítására is ajánlják.