Szállodák féláron üdülési csekkel

Vágólapra másolva!
Júniusban minimum egy napra 50 százalékos kedvezményt biztosít több magyarországi szálloda az üdülési csekkel érkező vendégek számára a szállás és reggeli költségéből - mondta Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az elnök elmondta: a szállodák egyénileg döntik el, hogy mely napokon és hány szobát adnak az akció keretében. A szállodaszövetség kezdeményezésének célja, hogy az üdülési csekkek minél nagyobb arányban a szállodákban realizálódjanak. Tavaly ez az arány 50,7 százalék volt - mondta a szövetség elnöke.

A Magyar Szállodaszövetség 341 tagszállodája közül 100 vesz részt a "félpénzes akcióban". Ezek között vannak ötcsillagos-, kastély- és termál hotelek is. Az akció során júniusban minimum 1 napra - a szállodák által egyénileg kijelölt időpontban - 50 százalékos kedvezményt biztosítanak üdülési csekkel érkező vendégeik számára a szállás és reggeli költségéből - derül ki a Magyar Turizmus Rt. közleményéből.

Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta: az idén az első negyedévben több mint 8 milliárd forint értékű üdülési csekket bocsátottak ki, a be nem váltott csekkekkel együtt a forgalomban lévők értéke összesen 12-14 milliárd forint.

Az üdülési csekkeket jelenleg utazásnál, fesztiválokon, üzemanyag-vásárlásnál, étkezésnél, gyógyászati ellátásoknál lehet felhasználni.