Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Könnyebb lesz Amerikába utazni

Vágólapra másolva!
A washingtoni kormány meg akarja könnyíteni a külföldi állampolgárok beutazását az Egyesült Államokba Condoleazza Rice amerikai külügyminiszter szerint, aki szerdán egy washingtoni turisztikai tanácskozáson beszélt erről.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter elismerte, hogy a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények után sok tekintetben bonyolult biztonsági szigorításokat léptettek hatályba, amelyek fennakadásokat okoztak, és voltak olyanok, akik már úgy gondolták, hogy az Egyesült Államok nem látja szívesen a külföldi látogatókat. Ez az állapot 2006-ra már megváltozott, az elkövetkező hónapokban pedig további könnyítések várhatók, miközben továbbra is fenntartják a biztonságot.

Condoleezza Rice szerint Amerika mára szélesebbre tárta kapuit, határai ugyanakkor biztonságosabbak, mint korábban, de azért így is sok még a tennivaló. Közölte, hogy a New York-i és washingtoni terrortámadások óta több mint 500 új állást teremtettek az amerikai konzulátuson a vízumkérelmek feldolgozásának gyorsítása végett. A várható újítások közé tartozik, hogy vízumot hamarosan elektronikus úton is kérelmezhet az utazó, és számítógépes videokapcsolat révén beszélhet is a konzulátus munkatársaival.

Az Egyesült Államokba várhatóan 50 millió külföldi érkezik az idén turistaként, munkavállalóként vagy diákként az előrejelzések szerint.

A külügyminiszter előadásában örömmel szólt saját, mikrochippel ellátott, elektronikusan olvasható útleveléről - az év végétől már ilyen útlevelet állítnak ki az amerikai állampolgároknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről