Kapáljon 2 ezer dollárért!

Vágólapra másolva!
Ezerötszáz-kétezer dollárt, vagyis 330-440 ezer forintot is hajlandó némely japán fizetni azért, hogy kapálhasson, gyomlálhasson oroszok hétvégi telkén.
Vágólapra másolva!

A hobbi 2004-ben kezdődött, amikor is néhány japán turista véletlenül elvetődött a távol-keleti Habarovszk környékére, és érdeklődve nézte, hogyan dolgoznak az oroszok a hétvégi telkükön - olvasható a Vokrug Novosztyej című orosz hírportálon.

A házigazdák felajánlották a vendégeknek, hogy dolgozhatnak egy keveset, a turisták pedig boldogan kipróbálták, és olyan kapálhatnékjuk kerekedett, hogy a következő évben is visszatértek.

Az idén már kifejezetten kertkapáló túrákat szerveznek a környéken. Ötvenfős csoportok érkeznek Habarovszkba, ahol 330-440 ezer forintnyi dollárért egy héten át gazolhatnak, veteményezhetnek.

A japánok kapálási szenvedélyét az magyarázza, hogy a szigetországban drágák a telkek, amelyek luxusát csak kevesen engedhetik meg maguknak. Az idősebbek szívesen emlékeznek vissza fiatalságukra, amikor a földeken dolgoztak, így most a nosztalgia jegyében az oroszok dácsáján kapálnak-gyomlálnak.