Menjünk világgá Miskolcon

Vágólapra másolva!
A "Menjünk világgá!" utazási kiállítás, az ország egyik legnagyobb, legrangosabb ilyen bemutatója 13. alkalommal nyílt meg Miskolcon.
Vágólapra másolva!

A rendezvény olyan sikeres, hogy lassan kinövi a miskolci ITC székházat, ahol több mint egy évtizede megrendezik. Idén a bűvös tizenhármas szám azért is érdekes, mert a kiállítók épp tízszer annyian, azaz százharmincan vannak - mondta Bárdos István, az esemény főszervezője.

Hozzátette: a vidék legnagyobb utazási szakkiállítására bekerülni lassan privilégium lesz, hiszen a hely méretei adottak. Tavaly például 108 kiállító, az előző évinél éppen 20 százalékkal több várta az érdeklődőket.

Az ország szinte valamennyi térségéből érkeztek kiállítók, hogy felhívják a figyelmet a belföldi utazási lehetőségekre, emellett természetesen a külföldi utak palettája is széles. A kiállítás külföldi díszvendége idén Horvátország, a belföldi hasonló titulust pedig egy dél-borsodi település, Bogács érdemelte ki.

A háromnapos idegenforgalmi seregszemlén utazási irodák, idegenforgalmi hivatalok, gyógyfürdők, nemzeti parkok, sőt települések is bemutatkoznak a határon innen és túlról, kínálják szolgáltatásaikat, programjaikat. A szakmai rendezvények között ismét szerepel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a megyei közművelődési intézet által szervezett turisztikai workshop.

Gyárfás Ildikó, a megyei közgyűlés elnöke a rendezvényen jelentette be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben is elindul a felsőfokú idegenforgalmi képzés, ezért együttműködési megállapodást kötnek a Miskolci Egyetemmel. Ezzel a lehetőséggel itthon tanulhatnak a

fiatalok, nem kell elvándorolniuk a térségből és később a megszerzett tudást is a hazai környezetben tudják majd hasznosítani - tette hozzá.

A 2005-ös utazási kiállításra 15 ezren voltak kíváncsiak, a szervezők idén legalább ennyi érdeklődőre számítanak.