Zalában indul a régió legnagyobb golfpálya-beruházása

Vágólapra másolva!
Hetvenöt millió eurós ráfordítással Közép-Európa legnagyobb golfközpontja épül az e célra alakult Zala Spring Resort ír-magyar társaság beruházásaként a Zala megyei Zalacsány és Kehidakustány határában; a létesítmény "indító" zászlóját és első fáját Brendan Smith, mezőgazdaságért felelős ír miniszter, Brendan McMahon budapesti ír nagykövet és kísérete helyezte a mezőn, szerdán.
Vágólapra másolva!

Az ünnepségen elhangzottak szerint 180 hektáros területen épül a hazai élmény- és sportturizmus legújabb létesítménye, amelyet 18 lyukú világszínvonalú golf versenypálya, összesen 195 szobás apartmantelep, wellnessközpont és klubház alkot. Az amerikai szakemberek által tervezett és 75 millió eurós, teljesen szigetországi finanszírozású golfközpontot 2007 végén adják át.

A legnagyobb ilyen jellegű közép-európai befektetéssel együtt valóságos élmény- és gyógyturisztikai övezet alakul ki a Zala folyó völgyének felső szakaszán, magába foglalva a zalacsányi lovascenrumot és stranddal is rendelkező horgásztavat, a kehidai gyógy- és élményfürdőt, a Deák-kúriát, valamint a vadász- és borturizmus lehetőségeit.

Amint azt a befektetők képviselői elmondták: ezek az adottságok, valamint az alig 10 kilométerre fekvő sármelléki Fly Balaton nemzetközi repülőtér fejlesztése és fellendülő forgalma határozták meg a golf-beruházás helyszínét.