Csokimasszázs és ingyenes síliftek

Vágólapra másolva!
Hogy mit is jelent a "Zückerli" pontosan? Nehéz igazán megfogalmazni: finomságok, apró különlegességek sora, valami őrültség vagy egyszerűen csak különös kedvesség. Svájcban így készülnek a nyári szezonra.
Vágólapra másolva!

Egy új várossal ismerkedni turistaként néha nem is olyan egyszerű: a hivatalos városnéző túrák általában vagy felületesek, vagy a rendelkezésre álló rövid idő alatt túl sok információ birtokába jutunk. Ennél talán jobb, ha egy térképpel egyénileg vágunk neki a város felfedezésének, ám még így is gyakran csak körbe-körbe járunk. S mivel nincs semmi helyismeretünk - ha bevásárló körútra indulnánk - szinte biztos, hogy a nagy áruházláncok üzleteiben kötünk ki, amelyeket amúgy is ismerhetünk, hiszen az egész világon elterjedt hálózatokról van szó. A svájci Lüzern városában rájöttek valamire. Ott mindez másképp zajlik.

Lüzern a Vierwaldstättersee tó partján fekvő gyönyörű város, ahol évről évre több a csatangoló turista. Ezek főleg futballrajongók mert tudják, hogy Ronaldhino és Beckham is itt keresi kedvenc márkáit, illetve itt töltik szabadságuk egy részét. Lüzern most az újonnan érkező látogatókat is leveszi a lábáról a legújabb "Best Friends Shopping" ajánlatával.

Nemcsak azért, mert elvezetnek a város legérdekesebb zugaiba, hanem mert megmutatják a legjobb boltokat is. Szóval Lüzernban egy bennfentes kísérő társaságában fedezhetjük fel a város központját és annak titkait, távol a turistáktól, nyüzsgő gócpontoktól, és teljes nyugalomban böngészhetünk az eldugott boltokban és butikokban.

Mielőtt bárki nekivágna a "Best Friends Shopping" túrának, általában mindenki elmondja a túravezetőnek, hogy a bevásárlása alkalmával mit szeretne venni, mi után érdeklődik a leginkább, és ennek tükrében döntheti el, hogy "ruhák/kiegészítők", "óra/ékszer" vagy épp "csokoládé/kávé" túrán szeretne-e részt venni. Egy ilyen túra körülbelül három órás, de akinek ez nem elég, választhatja az öt órán át tartó variációt is. Ami külön jó, hogy ezt a különleges altenatív városnéző túrát ajándék utalvány formájában is megvásárolhatjuk körülbelül 150 euróért (37.000,- Ft). A lüzerni zückerli tehát a vásárlás, kicsit másképpen.