Thaiföldi masszázsszalon frusztrált magyaroknak

Vágólapra másolva!
Magyar származású vállalkozó nyitott masszázsszalont Thaiföldön a tengerparti üdülőhelyen Pattayán, ahol honfitársainak külön, magyar nyelvű szórólapon ad útmutatót a távol-keleti testkultúra titkainak feltárásához.
Vágólapra másolva!

Andits Gábor a 70-es években ment el Magyarországról, először Svédországban, majd Phuketten nyitott éttermet. A sikeres üzleti vállalkozásnak tavaly a cunami vetett véget, az árhullám mindenét elsodorta. A szerencsének köszönheti, hogy thai születésű felesége és ő maga megmenekült. Aznap ugyanis a szokásosnál 10 perccel később indultak el reggel a partra és még időben felmenekülhettek a víz elöl egy magasabb dombra.

Ezek után a semmiből újra kezdve költöztek Pattayára, hogy Pha's Original néven berendezzenek egy egzotikus masszázsszalont. Gábor felesége, Pha ugyanis mestere a szakmának, oktatja is a masszírozás tudományát. A vállalkozás gyorsan fellendült, hamar felfedezték a nyaralók, - elsősorban a svédek és a dánok - hogy itt, a képzett masszőz hölgyek keze alatt valóban felfrissülhetnek.

Honfitársaimmal találkozva megfigyeltem, hogy a magyar turisták többsége túlsúlyos, és még ebben a tengerparti, paradicsomi környezetben sem képes igazán feloldódni, az otthonról hozott feszültségtől megszabadulni. Ez adta az ötletet, hogy nejem közreműködésével speciálisan magyar igények szerinti programot állítsunk össze, amelyben a fogyásnak és az ellazulásnak kiemelt a szerepe - mondta a tulajdonos. A több száz éves hagyományokon alapuló thai masszázs egyébként erre különösen alkalmas, hiszen az európaitól eltérően nem az izmokat, hanem a test akupresszúrás pontjait veszi célba finom kézmozdulatokkal és az egész eljárásnak megvan a sajátos koreográfiája - tette hozzá.