Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar wellness oroszoknak

Vágólapra másolva!
Tizenöt vezető orosz orvosprofesszor a Magyar Turizmus Rt. meghívására egy héten át ismerkedik a magyarországi gyógy- és wellness-szolgáltatásokkal.
Vágólapra másolva!

Magyarországon dinamikusan nő az orosz turisták száma. Tavaly százezer orosz vendég töltött hosszabb-rövidebb időt Magyarországon, elsősorban városlátogatásra, konferenciákra, vagy gyógyulni érkeztek az országba. Az idén további fejlődés várható, hiszen a vendégéjszakák száma tíz százalékkal nőtt 2004 hasonló időszakához képest. Az orosz állampolgárok számarányukat tekintve a hatodik helyen szerepelnek a magyar gyógyszállók vendégkörében. Ez azt jelenti, hogy Oroszországban egyre jobban ismerik és elismerik a magyar gyógyvizeket, s a mostanihoz hasonló programok révén remélhetően tovább nő az orosz vendégek száma - derül ki a Magyar Turizmus Rt. közleményéből.

Az orosz orvosprofesszoroknak szervezett szeminárium keretében a vendégek mindenekelőtt megismerkedhettek az egészségturizmusnak a magyar turizmus rendszerében betöltött szerepével, majd dr. Erbszt András, neves gerincspecialista tartott előadást. A szeminárium végén a meghívott orvosok, akik Oroszországban valamennyien komoly szaktekintélynek számítanak, a Magyar Turisztikai Hivatal elnökétől vehették át "diplomájukat", amely igazolja a magyar egészségturisztikai és wellness-szolgáltatások területén szerzett jártasságukat.

A program további részében a vendégek a budapesti és magyarországi gyógyfürdőkkel és wellness-központokkal ismerkednek. Ellátogatnak Bükkfürdőre és Hévízre, megismerkednek Tihannyal és Herenddel. Az egyhetes látogatás Budapesten ér véget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről