Aranykönyvben jelentek meg a magyar gyógyszállók

Vágólapra másolva!
A Golden Club - amely 7 település 17 hazai gyógyszálloda-vezetőinek kezdeményezésére jött létre - négy- és ötcsillagos gyógyszállodáink kínálatát kötötte egy csokorba, és egy aranykönyvben adta ki német nyelven Németország, Svájc és Ausztria egészségpénztárai számára, hogy tovább bővülhessen a hazánk gyógyszolgáltatásait igénybe vevők köre.
Vágólapra másolva!

Mint Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az unióhoz való csatlakozásunk jó hatással volt és van az egészségturizmusra, mivel lehetőség nyílt arra, hogy az uniós tagállamokból hazánk gyógyfürdőibe is beutaltathassák magukat a különböző egészségbiztosítási szervezetek tagjai.

A tervek szerint egy ezüstkönyvet is kiadnak, amelyben a 3 csillagos gyógyszállodák kínálatait is ismertetik. Ezekben a napokban Lipcsében is bemutatják a Gyógyszállók aranykönyvét, és hamarosan útra kelnek a turizmus különböző szakemberei, hogy népszerűsítsék a hazai gyógyszállókat.

A szakemberek számára készült könyv bemutatója után Oláh Ingrid bejelentette, hogy idén december 2-4. között a Műcsarnokban rendezik meg a IV. Spa és Wellness Egészségturisztikai Szakkiállítást és Vásárt. A kiállítás igazgatónője beszámolt arról, hogy idén 135 standon mintegy 180 kiállító képviseli a turizmus, a medicina és a wellness területén működő vállalkozásokat.

Újdonságnak számít, hogy az eddigi három szekció kibővül a fitnesszel is. A vásár idei mottója: Ajándékozzon egészséget! A kiállítás többek között bemutatja hazánk, valamint a környező országok egészségturisztikai kínálatát, a legújabb fejlesztéseket, a beruházásokat, az alternatív gyógymódokat, a terápiákat, a szépségkúrákat, az esztétikai kezeléseket, a természetes alapú kozmetikumokat, az egészségügyben működő szolgáltatókat és az élményfürdő-elemeket.

A vásár reggel 10-től este 6-ig várja az érdeklődőket, bővebb információk a www.spahungary.hu honlapon találhatók.