Ötcsillagos hétvégék: Budapest a dobogón

Vágólapra másolva!
Az ötcsillagos szállodai hétvégék népszerűségét illetően London és Párizs után közvetlenül Budapest következik a nemzetközi forgalomban - legalábbis ezt tapasztalták a maguk területén a Le Meridien szállodák által hirdetett weekend-programok szervezői.
Vágólapra másolva!

Adrian Gray, a Le Meridien Budapest hotel igazgatója általában is kedvezőnek tartja a magyar főváros minőségi idegenforgalmának eredményeit és lehetőségeit, de megjegyezte: azok távlati kihasználásáért időben meg kell tenni a szükséges lépéseket.

Budapest kedveltségét több tényezővel is magyarázta Adrian Gray: a 2500 ötcsillagos szállodai férőhely megfelelő választékot nyújt, a várost népszerűvé teszi kiváló fekvése, szépsége és jó infrastruktúrája - ezek és más tényezők nemcsak a városnéző vendégeket vonzzák, hanem fontos szerepet játszanak abban is, hogy a konferencia-turizmusnak is kedvelt színhelyévé vált a magyar főváros.

Jellemző ebben a tekintetben, hogy idén még a nyári szezonban is több ilyen eseménynek adtak otthont a budapesti luxusszállodák, amelyek - ez sem elhanyagolható tényező - a kategóriára vonatkozó nemzetközi összehasonlításban igen kedvező árakkal dolgoznak.

A nemzetközi helyzet viszontagságai ugyancsak felértékelik Adrian Gray szerint Budapestet: míg más fővárosok, égtájak viharos eseményei ilyen-olyan okokból gyakran kerülnek a tévéhíradók élére, a Duna partjáról már nem érkeznek turistákat elriasztó hírek, ezért is nő a magyar fővárosba irányuló forgalom. Kedvező a szállodaipar szempontjából, hogy a gazdasági, a turisztikai és a konferencia-turizmusnak egyaránt kínál lehetőségeket Budapest, bár az új konferenciaközpont megépítése mind sürgetőbbé válik.

Egy ilyen intézmény felépítése azokra az időszakokra is biztosítaná a vendégeket, amikor különben ma még csökken a szállodák kihasználtsága. Ugyancsak fontos lenne a ferihegyi 3-as terminál megépítése, ami a magyar főváros fogadóképességét növelné, és ezzel lökést adna a szállodaépítés folytatásához is - fejtette ki a Le Meridien Budapest igazgatója.