Szilveszteri utak Hévíztől Dubajig

Vágólapra másolva!
Bár még két és fél hónap van hátra az évből, ideje már most feltérképezni a hazai utazási kínálatot, ha az ünnepeket vagy a szilvesztert valahol külföldön szeretnénk eltölteni. A lehetőségek széles skálán mozognak, a síeléstől kezdve a városlátogatásokon át az egzotikus nyaralásokig. Ezekből az ajánlatokból szedtünk össze néhányat.
Vágólapra másolva!

Azoknak, akik nem szeretnének több ezer kilométert autózni vagy repülőtéri várótermekben órákat eltölteni, kitűnő megoldást jelent, ha valamelyik kellemes belföldi szállodát választják a szilveszteri mulatozás helyszínéül. A szilveszteri időszakra szóló belföldi ajánlatok rendszerint 2-3 éjszakára szólnak, és a legtöbb esetben a részvételi díjban benne foglaltatik valamilyen extra szolgáltatás is, például egy ajándék masszázs vagy a szilveszteri gálavacsora. A 3 napos/2 éjszakás ajánlatok már 50 ezer forint körüli áron elérhetőek, amiben félpanziós ellátás és különböző wellness-szolgáltatások is szerepelnek. Remek kikapcsolódást nyújthat például Hévíz és környéke vagy Hajdúszoboszló.

Aki a fent említett összegnél többet nem szánna egy szilveszteri utazásra, de mindenképpen külföldön szeretné búcsúztatni az óévet, annak sem kell csalódnia, hiszen ezért az árért már akár egy londoni, párizsi vagy olaszországi út is megkapható, természetesen az árnak megfelelő szolgáltatásokkal. Kevesebb, mint 50 ezer forintból például eltölthetünk 4 napot Párizs egyik belvárosi kétcsillagos szállodájában reggelivel, és az árban még a repülőjegy ára is benne van illeték nélkül. Néhány ezer forinttal nagyobb összegért pedig egy londoni út is kihozható fejenként, hasonló feltételekkel. Párizs és London mellett hasonlóan kedvelt szilveszteri úti cél Róma és Amszterdam is.

Ha a szilveszteri mulatozást nem csak 3-4 napra tervezzük, hanem ki szeretnénk egészíteni néhány további nappal, akkor is találhatunk ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő utazást. Változatlanul népszerűek - bár kissé kényelmetlenek - a buszos körutazások. Ezek rendszerint 6-7 napos utak, amelyek tartalmazzák az utazást és a szállásköltséget reggelivel, az egyes helyszíneken viszont külön kell fizetnünk a belépőjegyekért és az egyéb szolgáltatásokért. A legtöbb buszos szilveszteri körutazás Olaszországba (toszkán körút, Róma-Nápoly-Capri), Franciaországba (pl. Párizs-Versailles-Reims) vagy Angliába (London és környéke) indul, de választhatunk például csehországi körutazást is. Az árak ezeknél már némileg magasabbak, 70 ezer forint körül vannak, de itt is széles a skála.