Manchester, England, England

Vágólapra másolva!
Sokan hiszik, hogy a Beatles hajdanán valamelyik garzonlakás konyhájában itt csörömpölt először, és azt is, hogy Manchester egy iparváros. Továbbá azt is hiszik, hogy a turistáknak kiruccanni és körülnézni a városban drága mulatság. Nos, ez mind nem igaz.
Vágólapra másolva!

A helyiek elsősorban naprakésznek és divatosnak gondolják magukat. Állítólag Manchesterben a divat nemcsak passzió, hanem egyfajta szenvedélyes életstílus. Végül is nem is magáért a divatért öltözködnek, merthogy a trendeket nem igazán követik a fiatalok, sokkal inkább az egyedi darabokat keresik.

Igazán különös viseleteket augusztus utolsó 10 napján lehet látni/venni. Ez a Europride ideje, és ilyenkor a szokásosnál is nagyobb a jövés-menés Manchester utcáin. A Europride annyiban más, mint a többi európai melegfesztivál, hogy Manchesterben mindenki - részvevők és bámészkodók - együtt mulat az utcabálokon.

A vásárlásnál maradva az Aflek's Place az alternatív boltok helye. Állítólag itt lehet hozzájutni a legjobb, legszókimondóbb feliratos pólókhoz. Itt lófrálnak a diákok, turisták és a helyiek is. A városnak négy egyeteme is van, de nem ez az oka annak, hogy sok a fiatal, sok a klub és sok a drog. Van, akiket idegesítenek a scallie-k (semmirekellő iskolázatlan suhancok) ahogy randalíroznak, mások szerint érdekes színfoltjai a városnak. Csakúgy, mint a lorettók (magániskolába járó lányok), akik az iskolai szigor után az utcán gőzölnek le, kacérkodnak, és az őrületbe kergetik a férfiakat.

De menjünk szép sorjában. Érkezés után érdemes először egy felfedező utat tenni a Szent Péter térre, és a városházával kezdeni a manchesteri városlátogatást. Nemcsak azért mert az épület káprázatos, és mert a neogótikus vonalvezetés lenyűgöző, hanem mert az épületben üzemelő Visitor Information Centerben minden hasznos információval ellátnak, és térképet is adnak, ha nem lenne.