Krakkó csúcsformában várja a főszezont

Vágólapra másolva!
Krakkó, ahová tavaly 6,4 millió turista érkezett a világ minden tájáról, sok millió zlotys infrastrukturális beruházásokkal készült az idei szezonra.
Vágólapra másolva!

A magyarok egyik legkedveltebb lengyelországi turistacélpontjának számító Krakkót nyáron is nagyon sok turista keresi fel, amiben nagy szerepet játszanak a fapados légitársaságok napi rendszerességgel indított járatai. A megnövekedett légi utasforgalom miatt új autóbuszjáratokat állított forgalomba a város vezetése, amelyek 4 zlotyért viszik be a turistákat a város központjába.

Az autóbusszal érkezőket hét parkoló várja, amelyek helyéről, valamint arról, hogy milyen nyelveken beszélnek az ott dolgozók, szórólapokon értesítik a buszvezetőket.

A város területén hat információs központot alakítottak ki, ahol négy nyelven tájékoztatják az érdeklődőket a látnivalókról, a szállás lehetőségekről és kulturális programokról. Nem mellékesen: felújították a város összes nyilvános toalettjét.

Az ingyenes fesztiválok - mint a múlt héten véget ért nemzetközi utcaszínház-fesztivál, valamint az augusztus 19. és 28. közötti látványos népművészeti vásár - különösen sok érdeklődőt vonzanak. Újdonság, hogy sok a szabadtéri operaelőadás.

Bár a városközpontban ma már 300 vendéglő, gyorsétterem és pub működik, csúcsidőben olykor ezek is zsúfoltak. A turisták biztonsága érdekében hozták létre a reggel 8 és 20 óra között ingyenesen hívható biztonsági telefont, ahol négy nyelven reagálnak a panaszokra az ügyeletesek.