Luxushotel nyílik Hitler Sasfészkében

Vágólapra másolva!
Új luxusszálloda nyitja meg kapuit jövő hónapban Adolf Hitler egykori hegyi rezidenciájában, a bajorországi Berchtesgadenben található Sasfészekben.
Vágólapra másolva!

Az Obersalzberg hegyvonulatának csúcsán található épületben március 1-jén nyílik meg az Intercontinental Resort Berchtesgaden - jelentette be csütörtökön a bajor gazdasági miniszter. A hotel kialakítása ellen az utóbbi években több zsidó szervezet is tiltakozott, ennek hatására a bajor kormány még 1999-ben egy dokumentációs központot hozott létre itt, amely az épület náci múltját mutatja be a látogatóknak.

A bajor kormány ráadásul megtartotta az épület és a telek tulajdonjogát, valamint úgy alakította ki a szállodát, hogy azt kizárólag a gazdag turisták vehessék igénybe, megelőzve ezzel a neonácik megjelenését a környéken.

Az átalakítás és az építkezés 2001-ben kezdődött, és a 138 szobából álló épületegyüttes úszómedencékkel és wellnessrészleggel egészült ki. A hotel közelében található sípályák elérhetőségét is javították. A Münchentől 60 kilométerre délkeletre található egykori főhadiszállás környékén több épület és bunker található, amelyek Hitler alpesi erődítményéhez tartoztak.

Az épületek többségét a szövetséges bombázók 1945-ben elpusztították. A főépületet katonai üdülőként használta az amerikai hadsereg a háború után, és a tulajdonjog 1996-ban került vissza Németországhoz - írja a CNN Travel.