Három új európai járat a Malévnél

Vágólapra másolva!
A Malév európai pozícióinak erősödését várja a tavasszal és nyár elején Göteborgba, Oslóba, illetve Málagára menetrend szerint közlekedő új járataitól - közölte a társaság szerdán a távirati irodával.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a skandináv térségben a légitársaság eddig Stockholmban és Koppenhágában volt jelen, az új járatok elindítását a Svédországból Budapestre érkező utasforgalom jelentős növekedése indokolta. A stockholmi járat utasainak száma mintegy 10 százalékkal nőtt 2004-ben.

Az első göteborgi járat március 29-én indul Ferihegyről, heti öt, júniustól heti hat alkalommal, a Malév CRJ 200 típusú repülőgépével.

A légitársaság május 2-án indítja újra oslói járatát, szezonális jelleggel a nyári időszakban. A magyar és a norvég főváros között a Fokker 70-es repülőgépekkel közlekedő járatok száma a tervek szerint a kezdeti heti háromról a nyári időszakban négyre növekszik.

A szezonális igényekhez igazodva az eddig csak charterként üzemeltetett málagai útvonalon is menetrend szerinti járatot közlekedtetnek, a tervek szerint június 10-től szeptember végéig, heti két alkalommal.