Izgalmas gyermekprogramok a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválján

Vágólapra másolva!
Ismerd meg a sajtkészítés fortélyait, egyél finomakat és szórakozz egy jót! Igazi családi kikapcsolódásra számíthatnak azok, akik október 19-én részt vesznek a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválján, ahol a gyerekeket és felnőtteket is izgalmas programokkal várják.
Vágólapra másolva!
Forrás: SZEGA Camembert Kft

A szervezők célja, hogy a fesztiválra látogató családok minden tagja megtalálja azt, ami a legérdekesebb számára. A felnőttek a világ 25 országából több mint 400 féle sajtkülönlegességet, valamint kiváló borokat kóstolhatnak és megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, de a gyerekek sem fognak unatkozni.

„Sokszor szembesülünk felgyorsult világunk negatív hatásaként azzal, hogy a mai gyerekek nem tudják, miként kerül a tej, a kenyér és a hús az asztalra. A tejre és sajtokra vonatkozóan ebben fogunk nagy segítséget nyújtani, játékos formában. A kicsik nem csupán a sajtkészítéssel ismerkedhetnek meg, hanem a tejet adó állatok életével is. Emellett kalandpályán jelmezes animátorok segítségével speciális mezítlábas ösvényen - mely több növényféléből illetve többféle állagú fűből áll (fű, lóhere, széna, stb.) -, juthatnak el az istállóba; tehénfejő versenyen mérhetik össze tudásukat; a sajtkészítés egyes lépéseinek imitálásával kis sajtkorongokat készíthetnek, végig kísérhetik a sajt útját a legelőtől az otthonukig; interaktív mini sajtüzemben próbálhatják ki a sajtkészítést; nem utolsó sorban pedig a Kicsi Gesztenye Klub Show-ján szórakozhatnak” – mondja Gábossy Ádám, a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljának főszervezője.

A rendezvény háziasszonyai Dobó Ági, Peller Mariann és Fazekas Erzsébet lesznek.

Forrás: SZEGA Camembert Kft

Dobó Ági lesz a délelőtti programjainak háziasszonya, megkértük, írjon pár sort magáról.

"Bár Végzettségem szerint jogász doktor vagyok, jelenleg ami az életem mindennapjait kiteszi, az a Családom, főként a két Kisfiam, Benedikt és Nataniel. 2014ben megalapitottam Magyarország első “Family Lifestyle” jellegű közösségi csatornáit, melyeken 2014 óta kendőzetlenül mesélek mindenről, ami Család, vagy ami ahhoz szorosan kapcsolódó téma, legyen az utazás, vagy épp gasztronómia.
2017-ben megnyertem az RTL Klub gasztroreality-ét, A Konyhafőnök VIP változatát. A főzés mára már nem csak hobbym, rendszeresen osztom meg csatornáimon az általam kreált finomságokat, tippeket adok változatos, és gyors ételek elkészítéséhez, és misszióm lett a konyhai hulladék minimálisra csökkentése, ezzel pedig az otthoni étkezések során megmaradt ételek újragondolása, és felhasználása, melyekhez kreatív tippeket is adok olvasóimnak és nézőimnek.
Gyertek, és találkozzunk a SZEGA - II.Nemzetek sajtfesztiváljan, mert mi már alig várjuk a családommal! "

Forrás: SZEGA Camembert Kft

Fazekas Erzsébet a kezdetektől a Sport TV műsorvezetője. Hatszoros országos bajnok magasugróként már rég megtanulta, miként kell átvinni a magasra tett lécet, és legnagyobb örömömre ezt a Sport Televízióban az alapítástól kezdve folyamatosan bizonyítja. A pályaíve törtetlen, mára az atlétika értő kommentátorából a fajsúlyos stúdióbeszélgetések avatott mesterévé avanzsált. Szakmai hozzáértésének és empátiájának köszönhetően a Mai Helyzetben olyanok is megnyílnak előtte, akik legszívesebben bezárkóznának.

Forrás: SZEGA Camembert Kft

Peller Mariann műsorvezető lesz Sajtfesztiválunk délutáni háziasszonya!
Megkérdeztük, miért jön örömmel október 19-én:
"Izgatottan várom a SZEGA - II.Nemzetek sajtfesztiváljat! Úgy képzelem, olyan lesz, mint egy nemzetközi utazás, ahol belekóstolhatunk kicsit a különböző országok ízeibe. Nem is tudom, hol adódhat olyan lehetőség, ahol az ember ennyi féle sajttal találkozhat egyszerre!"

https://www.facebook.com/255232561168059/posts/2984515338239754/

GYERMEKPROGRAMOK

Folyamatos interaktív programok és játszósarok:

– Boci legelő-Bébi játszó - A legkisebbek se maradhatnak ki a kalandból, izgalmas játszótér 0-6 éves korig

– Mezítlábas legelő - Sétáljunk el együtt az istállóba, nézzük meg milyen sokfajta növényt szeretnek a szarvasmarhák

– Tehénfejés - Tanuljunk együtt a bocikról, próbáld ki velünk milyen érdekes a tehénfejés

– Sajtgurító verseny - Feladat: az óriás sajtkorongokat kell gurítanunk egy akadály pályán, hogy eljuttassuk a célig

– Tejbár- logikai-ügyességi játékok - Társasjátékok, logikai játékok, ördöglakatok, sajt labirintus, fejtörőkkel várják az iskoláskorú gyermekeket és vállalkozó kedvű felnőtt látogatókat

– Arcfestés, csillámtetkó

10:00 órától

Kicsi Gesztenye Klub koncert

11:00 órától

SZEGA mini üzem – a gyerekek 10 fős csoportokban tanulmányozhatják a sajtkészítés rejtélyeit, betekintést nyerhetnek az egyes folyamatokba

14 órától

Vetélkedő - A gyermekek részt vehetnek egy sajtvetélkedőn, ahol a helyes válaszokért cserébe fabatkát kapnak, melyet a végén értékes ajándékokra válthatnak

ESTI KONCERTEK:

18:00 órától

Peet Project zenekar

21:30-tól

Budapest Bár

Emellett fellép még délután Fűzy Gábor bárzongorista.

II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja

2019. október 19.
Folyondár Sportközpont - Budapest, III. ker., Folyondár utca 15.
http://sajtfesztival.com/
https://www.facebook.com/events/398134804240894/