Terhes tini frigyére játszanak a republikánusok

Vágólapra másolva!
Egy állapotos tini frigyéért imádkoznak az amerikai republikánusok - írja a brit Times. A tini nem más, mint Sarah Palin republikánus alelnökjelölt lánya, akinek házasságát nem csak azért siettetik, mert három hónapon belül szül, hanem azért is, mert nagyot dobhat a republikánus kampányon, ha még a novemberi elnökválasztás előtt frigyre lép barátjával.
Vágólapra másolva!

Esküvő színesítheti az amerikai elnökválasztási kampányt, Sarah Palin republikánus alelnökjelölt lánya ugyanis hamarosan házasodik. John McCain republikánus elnökjelölt kampánystábja arra számít, hogy a menyegző jelentősen javít majd a két jelölt népszerűségén, de a frigyet nem csak ezért siettetik. Bristol, Sarah Palin majdnem 18 éves lánya, ugyanis hat hónapos terhes 18 éves barátjától, iskolája hokicsapatának oszlopos tagjától, Levi Johnstontól.

A conservativepulse című blogon már azt találgatják, hogy melyik lenne a legjobb időpont az esküvőre. Palin lánya október 18-án lesz 18 éves, ezután tarthatják meg a lagzit. Az elsősorban a republikánusok ügyeit figyelő blog szerint október utolsó hete lehet az ideális, amikor a legtöbb korai szavazatot leadják a választók, mivel akkor egész héten az esküvő folyik majd a sajtóból, ráadásul utána egyből a választás hete következik.

A Times szerint Palin sok hasznot húzhat az eseményből, amelyen megmutathatja pozitív oldalát. David Letterman műsorvezető már azon viccelt, hogy amikor a republikánus alelnökjelölt a New York-i ENSZ-székházban találkozott a világ vezetőivel, kissé úgy tűnt, mintha valaki bevitte volna a lányát a munkahelyre, és a brit lap szerint több interjúban sem tűnt sokkal többnek, mint egy iskolás lány. A republikánusok lapítva várják a veterán Joe Biden demokrata alelnökjelölttel ezen a héten csütörtökre tervezett televíziós vitáját - írja a brit lap.

Az esküvőt McCain stábja is nagyon várja. "Fantasztikus lesz. Minden tévé és kamera ott fog tobzódni. Az egész ország azt fogja figyelni. Egy hétre kiüti a versenyt" - idézett a brit Times egy bennfentest McCain stábjából. Kell is nekik a pozitív esemény, McCain döntése ugyanis, hogy a pénzügyi válságára hivatkozva felfüggesztette kampányát egy olyan kiélezett törvényhozási vita miatt, amelyben még csak részt sem vett, felbőszítette támogatóit, és újabb muníciót adott kritikusainak, akik megkérdőjelezik döntési képességeit - írja a Los Angeles Times.

Az amerikai lap Bloomberggel közösen készített friss közvélemény-kutatása ugyancsak McCain visszaesését jelzi. Barack Obama demokrata elnökjelölt a múlt hét elejéhez képest 2 százalékkal, 5 százalékosra növelte előnyét republikánus ellenfelével szemben, előbbi 49, utóbbi 44 százalékon áll.