Ezt a táskát alkalmazzák a kritikus állapotú kisbetegeknél

sürgősségi táska
Rendkívül hasznos eszközzel gazdagodott a pécsi gyermekklinika
Vágólapra másolva!
Egy komplex eszközzel, úgynevezett sürgősségi táskával gyarapodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközparkja - tájékoztatta szerkesztőségünket az oktatási intézmény. A sürgősségi táskát elsősorban a kritikus állapotú kisbetegeknél alkalmazzák, például légút- vagy vénabiztosítással járó beavatkozásoknál.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az egyetem tájékoztatott, ebben a táskában jól rendszerezve, különböző kisebb rekeszek tartalmazzák a modern légút- vagy vénabiztosításhoz szükséges eszközöket, ambu-ballont az életkornak megfelelően csoportosítva.

Elsősorban a kritikus állapotú betegeknél kerülhet sor a használatára, ahol fontos az eszközök gyors elérhetősége és átláthatósága.

Amennyiben bármelyik osztályon fekvő gyermeknél állapotrosszabbodás lépne fel, ezzel a táskával gyorsan a helyszínre tudnak sietni a szakemberek, amely gyorsítja az ellátást.

Rendkívül hasznos eszközzel gazdagodott a pécsi gyermekklinika Forrás: PTE

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika több alkalommal részesült már támogatásban az elmúlt évek során: légzésfigyelő monitorok, a gyermek dialízis állomás technológiai fejlesztése, diabéteszes gyermekek vércukor monitorjai kerültek a pécsi gyermekklinikára a Kozármislenyi Rotary Club felajánlásainak köszönhetően. Több más helyen sószobát alakított ki az egyesület, illetve hátrányos, súlyosan beteg gyermekek megsegítése is megvalósulhatott.