Lőtt sebekkel találtak egy elpusztult delfint Horvátországban

közönséges delfin
Közönséges delinek ugrándoznak az Adrián
Vágólapra másolva!
Lőtt sebekkel találtak egy elpusztult delfint a közép-dalmáciai Solta-sziget partjainál - közölte a horvát közszolgálati televízió pénteken.
Vágólapra másolva!

Büntetőeljárást indítanak, ha kiderül, hogy a lőtt sebek miatt pusztult el a delfin

A gazdasági minisztérium közleménye szerint a tengeri emlős tetemét vizsgálatnak vetik alá, a boncolását az Igazságügyi és Közigazgatási Állatorvosi Intézet végzi. Amennyiben kiderül, hogy az állat az okozott sebek miatt pusztult el,

az illetékes hatóságok nyomozást indítanak az ügyben.

Közönséges delinek ugrándoznak az Adrián Forrás: wikipédia / készítette: NOAA NMFS

A közönséges delfin ( Delphinus delphis )az egyik legelterjedtebb faj az Adriai-tengerben, és szigorúan védett. Fürge és gyors úszó, sebessége elérheti az óránkénti 45 kilométert is. Barátságos, társaságkedvelő állat. A kisebb testű delfinek csoportjába tartozik, legfeljebb 230 centiméterre nő meg és átlagban 30 évet él. Megölésükért 26 ezer euró pénzbírság is kiszabható.

Teknőskínzó fürdőzőket is keres a horvát rendőség

A hónap elején fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó Ciovo-sziget közelében. Azóta kiderült, hogy egy álcserepesteknősről ( Caretta caretta)volt szó, amely viszonylag nagy számban él az Adriai-tengerben, támadni viszont csak akkor szokott, amikor veszélyben érzi magát.

Álcserepes-teknős a Földközi-tenger vizében Forrás: Alanya Reality

Később megjelent egy videofelvétel is, amelyen a támadások helyszínének közelében két férfi megkínoz egy teknőst a tengerben, miközben az teljes erejéből menekülni próbál. A spliti rendőrség egy dalmát portálnak megerősítette, hogy vizsgálatot indítottak a kegyetlen fürdőzők felkutatására.