Körülbelül 2.000 elpusztult pingvint vetett partra a víz Uruguay partjain

pingvin
Elpusztult pingvinek Barra Laguna de Rocha partján, Uruguayban szétszórva 2023. július 20-án.
Vágólapra másolva!
Az elpusztult Magellán-pingvinek, főleg fiatalok az Atlanti-óceánban pusztultak el és az áramlatok Uruguay partjaihoz vitték őket. Minden minta negatív a madárinfluenzára. Az az ok rejtély. - írja a phys.org.
Vágólapra másolva!

Carmen Leizagoyen, a környezetvédelmi minisztériumfauna osztályának igazgatója azt mondta, a Magellán-pingvinek, főleg fiatalok az Atlanti-óceánban pusztultak el és az áramlatok Uruguay partjaihoz vitték őket.

90% fiatal példány, akik zsírraktár nélkül és üres gyomorral érkeztek, és kiemelte, hogy minden minta negatív a madárinfluenzára.

Az normális, hogy pár százalék elpusztul, de nem ennyi. Tavaly történt hasonló elhalálozás Brazíliában meghatározatlan okokból.

A Magellán-pingvinek Argentína déli részén fészkelnek. Az északi féltekén télen északra vándorolnak élelmet és melegebb vizeket keresni, még Brazília Espirito Santo államát is elérik.

Hector Caymaris Laguna de Rocha védett terület igazgatója azt mondta az AFP-nek, hogy több mint 500 holt pingvint számolt meg az Atlanti-óceán 10 km-es partvidékén.

Elpusztult pingvinek Barra Laguna de Rocha partján, Uruguayban szétszórva 2023. július 20-án. Forrás: https://phys.org/news/2023-07-penguins-dead-uruguay-coast.html#google_vignette

A környezetvédők a Magellán-pingvinek növekvő halálozását a túlhalászatnak és az illegális halászatnak tulajdonítják. A hatóságok azt mondták, hogy az utóbbi 10 napban körülbelül 2.000 holt pingvin jelent meg Uruguay keleti partjain, és az ok, ami úgy tűnik nem a madárinfluenza, rejtély marad.

Richard Tesore, a NGO SOS Marine Wildlife Rescue munkatásra azt mondta az AFP-nek, hogy az 1990-es, 2000-es évektől kezdték táplálékhiányos állatokat látni. A források túlkizsákmányoltak.

Magellán-pingvinek szintén holtan felfordulva Juanita tengerpart mentén Uruguay Maldonado részén. Forrás: Origo

Egy szubtropikus ciklon az Atlanti-óceánon, ami július közepén Brazília délkeleti részér sújtotta valószínűleg a leggyengébb állatok pusztulását okozta a zord időjárás miatt. A pingvineken felül mostanában talált elpusztult viharmadarakat, albatroszokat, sirályféléket, tengeri teknősöket, és oroszlánfókákat Maldonaldo - a fő várostól, Montevideotól keletre fekvő szakasz - partjain.

(Forrás: https://phys.org/)