Svájcban egy művész vászonként használja a hegyoldalakat - videó

freskó, svájc, rajz
A svájci Villars-sur-Ollon falu hegyi lejtőin biológiailag lebomló festékkel két óriási freskó látható
Vágólapra másolva!
A svájci Villars-sur-Ollon falu hegyi lejtőin egy művész biológiailag lebomló festékkel két óriási freskót készített, amelyeken rajzoló gyerekeket látunk, akik azt mutatják be, hogyan látják az őket körülvevő hatalmas világot.
Vágólapra másolva!

A közvetlenül a fűre festett freskók az időjárási viszonyoktól függően akár napokig is megmaradhatnak.

A hatalmas rajzokon egy kisfiú és egy kislány látható, akik szaggatott vonalakat rajzolnak vázlatfüzetekre, amivel a hegyeket, fákat, csillagokat és a holdat ábrázolják.

A svájci-francia művész, Saype szerint a mintegy 3000 négyzetméteres freskói – amelyek a hegytetőről és a közeli legelőkről is jól láthatók – az uniformitás elutasításának és a különböző perspektívák elfogadásának szükségességét szimbolizálják.

A svájci Villars-sur-Ollon falu hegyi lejtőin biológiailag lebomló festékkel két óriási freskó látható Forrás: Denis Balibouse

– mondta Saype az ABC.net online portálnak. – Az a vicces, hogy a gyerekek különböző magasságokban vannak, így különböző dolgokat rajzolnak, és ezeket a freskókat nem véletlenül hívom úgy, hogy „A nap találkozik a holddal".

Hozzátette: az értelmezés egy másik szintje az, hogy még ha különböző magasságokban is vannak a gyerekek, a két általuk rajzolt világ kiegészíti egymást.

Saype leginkább a Beyond Walls sorozatáról ismert, ahol festékszóró sprayvel festett óriáskezei egymást kulcsolják a földön a világ harminc különböző városában, köztük Párizsban, Isztambulban, Berlinben és Fokvárosban.

Saját bevallása szerint monumentális műveinek célja, hogy „emberi láncként" működjenek, hidat képezve a különböző népek és kultúrák között.