Emberfogú piráját fogott egy amerikai fiú

Az "emberfogú" pacu
Vágólapra másolva!
A pacu néven ismert invazív hal Dél-Amerikában őshonos, és változatos táplálkozásához az emberéhez hasonló fogazatot fejlesztett ki.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal fiú Oklahomában fogott egy bizarr, pirájaszerű halat, amelynek hátborzongatóan emberszerű fogai rejtőznek a halszáj mögött.

Charlie Clinton a július 15-i hétvégén fogta ki a pacu néven ismert egzotikus halat a "szomszédos tóban" - olvasható az Oklahomai Vadvédelmi Minisztérium (ODWC) Facebook-bejegyzésében.

Az "emberfogú" pacu Forrás: ODWC

A pacu a Serrasalmidae családba tartozó több halfaj neve. Dél-Amerikában őshonosak, és a pirájákkal állnak közeli rokonságban, testalkatuk hasonló a borotvafogú unokatestvéreikéhez. A pacuk úgy kerülnek az Egyesült Államok édesvízi ökoszisztémáiba, hogy az emberek háziállatként tartják őket, de felelőtlenül visszaengedik őket a közeli tavakba és folyókba, amikor túl nagyra nőnek az akváriumukhoz képest - írták az ODWC tisztviselői.

A Clinton által kifogott pacu pontos faja nem ismert, de a csoportról ismert, hogy körülbelül 1 méter hosszúra nő meg, és súlya elérheti a 40 kilogrammot - írták az ODWC tisztviselői.