Eljött az igazság pillanata: amerikai katonák leleplezik az UFO-titkokat

ufó
Az USS Nimitz repülőgép-hordozóról felszállt F-18-as vadászgép kamerájának felvétele arról a titokzatos repülő tárgyról, amelynek nem sikerült megfejteni az eredeté. A tik-takknak elnevezett ufót 2004-ben észlelték, és máig nem tudják, hogy mi lehetett
Vágólapra másolva!
Az amerikai haditengerészet két pilótája is tanúskodni fog ezen a héten az Egyesült Államok Képviselőházi Felügyelő Bizottságának azon a meghallgatásán, amelyen az azonosítatlan repülő tárgyakkal és légköri jelenségekkel (UFO, UAP) ) foglalkoznak.
Vágólapra másolva!

Ufó-bombát akarnak robbantani a bizottsági meghallgatáson

Tim Burchett képviselő még a múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy a bizottság az e heti szerdai ülésén „első kézből fog beszámolni az azonosítatlan rendellenes jelenségekről".

Tim Burchett republikánus képviselő kezdeményezte az újabb bizottsági ülést, amelyen a haditengerészet szemtanúit fogják meghallgatni Forrás: Wikimedia Commons/Eric Connolly

A tervezett meghallgatásról kiszivárgott előzetes hírek szerint a bizottsági meghallgatáson a haditengerészeti légierő korábbi parancsnoka, David Braver, valamint Ryan Graves volt haditengerészeti pilóta - akik azonosítatlan légi jelenségek (UAP) szemtanúi –, David Grusch, a „bejelentő" mellett kívánnak tanúskodni, aki a múlt hónapban azt állította, hogy az Egyesült Államok kormánya „sértetlen és részben sértetlen" idegen eredetű járműveket őriz a legnagyobb titokban.

David Grusch szerint a kormányzat eltitkolja, hogy idegen eredetű technikát birtokol Forrás: David Grusch

- nyilatkozta Burchett múlt csütörtökön az ABC Newsnak. "Az amerikai közvélemény megérdemli, hogy megismerje az igazságot. És jobban oda kell figyelni arra, ha egy kormány nem bízik meg a saját embereiben sem" – mondta Burchett.

Tim Burchett képviselő az egyik bizottsági ülésen Forrás: La Presse

"Folyamatosan azt mondogatják, hogy nem léteznek, de ennek ellenére minden lehetőséget meggátolnak, hogy hozzáférjünk azokhoz a kapcsolódó információkhoz, amelyek azt bizonyítják, hogy mégiscsak léteznek" - tette hozzá Burchett a csütörtöki sajtótájékoztatón. "És a dolog végére fogunk jutni, bármi is legyen az igazság" – vélekedik a képviselő.

A NASA egyelőre óvatosan nyilatkozik

Ez a bizottság a legújabb azoknak az amerikai intézményeknek a sorában, amelyek arra törekednek, hogy átláthatóbbá tegyék a közvélemény számára is az UAP-ok többnyire titokban tartott vizsgálati eredményeit. Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA júniusban tartotta meg az első nyilvános ülését ebben a témában, amelyen kiderült, hogy az elmúlt 27 évben 800 UAP-t dokumentáltak az űrkutatási szervezetnél.

Vadászgép és ufók (illusztráció). A különböző országok légierői számos azonosítatlan UAF-ot tartanak nyilván Forrás: Science Photo Library via AFP/VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Victor Habbick Visions/Science P

Ezek 2-5 százalékáról úgy ítélték meg, hogy „olyan jelenségek, amelyek rendellenesek lehetnek".

"A NASA egyik kulcsfontosságú feladata az élet keresése a világegyetem más részein, de a NASA eddig nem talált hiteles bizonyítékot a földönkívüli életre, és nincs bizonyíték arra sem, hogy az UAP-ok földönkívüliek lennének" – nyilatkozta az amerikai űrkutatási hivatal illetékese júniusban a The Guardiannek.

Az USS Nimitz repülőgép-hordozóról felszállt F-18-as vadászgép kamerájának felvétele arról a titokzatos repülő tárgyról, amelynek nem sikerült megfejteni az eredetét. A tik-takknak elnevezett ufót 2004-ben észlelték, és máig nem tudják, hogy mi lehetett Forrás: History.com

"A NASA a Naprendszert és azon túli térségeket is kutatja abból a célból, hogy választ kapjunk arra az alapvető kérdésre, miszerint egyedül vagyunk-e az univerzumban" – hangoztatta a NASA szóvivője. A nagy érdeklődéssel várt bizottsági meghallgatás július 26-án, most szerdán lesz.

(Forrás: IlfScience)